Η Αθήνα αποκτά επιτέλους τον δικό της «Τοίχο της Καλοσύνης»!

Η Αθήνα αποκτά επιτέλους τον δικό της «Τοίχο της Καλοσύνης»!

Τα τελευταία χρόνια, η κρίση μάς έχει επηρεάσει όλους, πλήττει όμως περισσότερο τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες. Αποτέλεσμα; Πολλές οικογένειες δεν έχουν τα προς το ζην και πολλοί άνθρωποι μένουν άστεγοι. Αυτό το σχετικά νέο –σε τόσο μεγάλες διαστάσεις- πρόβλημα προσπαθεί να μειώσει μια ομάδα ανθρώπων που θέλει να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Η πρωτοβουλία τους ονομάζεται «Ο τοίχος της καλοσύνης». Αν νομίζετε ότι το όνομα για μια φιλανθρωπική κίνηση είναι περίεργο, περιγράφει επακριβώς αυτό που πρεσβεύει. Η ομάδα των νέων ανθρώπων από τη Λάρισα αποφάσισε να βάλει σε έναν τοίχο μια κρεμάστρα στην οποία όποιος θέλει μπορεί να κρεμάσει σακούλες με καθαρό φαγητό. «Εδώ αφήστε για όσους ανάγκη καθαρό φαγητό.» αναγράφεται στο πάνω μέρος της.

(Φωτογραφία: zarpanews.gr)

Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και έτσι ο τοίχος της καλοσύνης σύντομα απέκτησε... αδελφάκια σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ιωάννινα και πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα, βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στο πλάι του γηπέδου «Σταύρος Κώτσης», στη γωνία που σχηματίζουν οι οδοί Σπάρτης και Σπετσών.

Σε τι διαφέρει αυτή η κίνηση; Η ανωνυμία και η αξιοπρέπεια είναι τα δυο βασικά της χαρακτηριστικά. Όσοι μπορούν να προσφέρουν φαγητό στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, το κάνουν σεβόμενοι την ανάγκη τους, με τον πιο απλό τρόπο: κρεμώντας φαγητό σε μια κρεμάστρα. Όπως αναφέρεται στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, πολλοί συνήθιζαν ν' αφήνουν φαγητό δίπλα σε κάδους και έτσι τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές σημείο προσφοράς.

Η πρωταρχική ιδέα ξεκίνησε από το μακρινό Ιράν, όπου μια ομάδα ανθρώπων έβαζε κρεμάστρες σε τοίχους για να κρεμούν όσοι θέλουν ρούχα σε καλή κατάσταση για τους αστέγους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συνδράμετε στο έργο της ομάδας, επισκεφθείτε την σελίδα τους στο Facebook. Για να δείτε αναλυτικά όλες τις περιοχές που μέχρι τώρα έχουν αποκτήσει τον δικό τους «τοίχο της καλοσύνης», πατήστε εδώ.

Μία τόσο απλή κίνηση που, όμως, μπορεί να βοηθήσει τόσους πολλούς ανθρώπους!

v