10 (πολύ) συγκινητικές ταινίες που πρέπει να δείτε!

10 (πολύ) συγκινητικές ταινίες που πρέπει να δείτε!

Τα ‘χει αυτά το σινεμά, σε συνεπαίρνει, σε πιάνει απ’ το γιακά και σε τραβολογά από συναίσθημα σε συναίσθημα μέχρι να σου δώσει έναν λόγο να νιώσεις δικαιωμένος και λυτρωμένος. Δεν είναι δα και λίγες οι φορές που κουρνιάσαμε στον καναπέ μας για να δούμε μια ταινία να περάσει η ώρα και καταλήξαμε θαμμένες ανάμεσα σε τόνους χαρτομάντηλα, να έχουμε πλαντάξει στο κλάμα. Ορίστε μερικές από αυτές...

The Notebook

Ένας άντρας διαβάζει μια ρομαντική ιστορία σε μια γυναίκα, στην αυλή του γηροκομείου τους. Βλέπουμε την ιστορία, είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης και είναι η δική τους. Εκείνη, πάσχει από άνοια και δε θυμάται τίποτα. Εκείνος, υπόσχεται να μείνει μαζί της για πάντα ακόμη μία φορά. Πεθαίνουν μαζί απ’ την πολλή αγάπη. Κλαίμε.

Marley & Me

Ένα ζευγάρι δημοσιογράφων παντρεύεται, αφήνει τη Νέα Υόρκη για τη Φλόριντα, υιοθετεί ένα σκύλο, χάνει ένα παιδί, κάνει άλλα δύο, αλλάζει επαγγελματικά σχέδια και μετακομίζει στην Πενσιλβάνια για μια νέα αρχή, στην εξοχή. Η περιπέτειες του Τζον και της Τζένι, όμως, δεν θα ήταν οι ίδιες χωρίς τον Μάρλεϋ, τον σκύλο που έδωσε χρώμα στη ζωή τους, υλικό στη δουλειά τους και μπόλικους λόγους σε μας να ξεσπάσουμε, όταν έρχεται η ώρα της ευθανασίας.

Sleepless in Seattle

Ένας χήρος φτάνει με τον γιο του στο “ακριτικό” Σιάτλ γιατί το Σικάγο δεν χωράει τη θλίψη του, που του φέρνει αϋπνίες. Μια γυναίκα απ’ την άλλη άκρη της Αμερικής ακούει τον πόνο του και ενδιαφέρεται για ‘κείνον. Ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου πρέπει να συναντηθούν στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Όλα πάνε στραβά, μέχρι που… κλάμα!

Steel Magnolias

Σε ένα σπιτικό ινστιτούτο καλλονής, στον βαθύ αμερικάνικο νότο, έξι γυναίκες από διάφορες γενιές μοιράζονται τα μυστικά ομορφιάς, τα άγχη τους, τις κακίες, τα όνειρα και τις λαχτάρες τους. Όταν μία από αυτές αποκτά το παιδί που πάντα ήθελε ρισκάροντας να χάσει την ίδια της τη ζωή, οι γυναίκες του ινστιτούτου παραδίδουν μαθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και στωικότητας, προκαλώντας τη συγκίνηση, αλλά και την ανακούφισή μας απ’ τα εν δυνάμει βάσανα της ζωής.

Love Actually

Ένας μήνας πριν απ’ τα Χριστούγεννα και ούτε ένα ούτε δύο, αλλά οχτώ ζευγάρια (ή ζευγάρια υπό σύσταση) έχουν τα θεματάκια τους να λύσουν. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και με τον Χιου Γκραντ Πρωθυπουργό, η αγάπη θριαμβεύει και τα χαρτομάντηλα μουσκεύουν.

Pretty Woman

Εκείνος, πλούσιος και αφοσιωμένος στις μεγάλες μπίζνες του. Εκείνη, μια φτωχή πόρνη του Ελέι με όνειρα μια μέρα να πάρει το απολυτήριό της. Από μία λάθος στροφή, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ο ένας αλλάζει τη ζωή του άλλου. Πρώτα, όμως, θα περάσουν απ’ τα προβλεπόμενα στάδια της καλοπέρασης, της γοητείας, της αμφισβήτησης και της ρήξης με το παρελθόν, ώστε το κλάμα μας να έρθει φυσικά και στην ώρα του...

Ghost

Πριν προλάβει να χαρεί την ανακαινισμένη νεοϋορκέζικη μονοκατοικία του, ο Σαμ πέφτει νεκρός απ’ τις σφαίρες ενός ληστή. Παράπλευρη απώλεια κάποιας βρωμοδουλειάς, ο Σαμ επιστρέφει ως φάντασμα για να προστατέψει τη γυναίκα του, που πολυαγαπά. Με τη βοήθεια ενός μέντιουμ αναχαιτίζει τους κακούς, σώζει τη Μόλι και χορεύει μαζί της έναν τελευταίο χορό πριν τον παράδεισο, στέλνοντας ρίγη στη ραχοκοκκαλιά και σκουρόχρωμα ρυάκια στα ζυγωματικά μας.

Stepmom

Μία γυναίκα και μητέρα βλέπει τον πρώην άντρα της να παντρεύεται με μία άλλη, πολύ νεότερή της και “καριερίστρια” και “βγάζει νύχια”. Εκείνη, προσπαθεί να σταθεί όρθια ανάμεσα στη δουλειά της, στον άντρα της, τα δύο παιδιά του και την πικρόχολη μητέρα τους. Όταν η πρώην αρρωσταίνει βαριά, όλοι συνειδητοποιούν πως, όπου να ‘ναι, τα παιδιά θα περάσουν στην φροντίδα της νυν. Οι δύο γυναίκες βρίσκουν κοινό τόπο κι εμείς αφήνουμε έναν βαθύ αναστεναγμό μετά δακρύων που τα παιδιά θα μείνουν σε καλά χέρια και όχι σε ξένα που είναι μαχαίρια.

My Girl

Το κορίτσι, που έχει χάσει τη μητέρα του στη γέννα, παλεύει με τον εαυτό του, τις ανασφάλειες και τις τύψεις του, την ώρα που το αγόρι, αλλεργικό στα πάντα, στέκεται δίπλα της τρυφερά και στωικά κι ας βλέπει ότι εκείνη έχει ερωτευτεί τον δάσκαλο. Μια μέρα που το κορίτσι μανουριάζει για την καινούργια γυναίκα του πατέρα του, το αγόρι ψάχνει το δαχτυλίδι που εκείνη έχασε και, μόλις το βρίσκει, πεθαίνει... Τον σκοτώνουν μέλισσες κι εμείς πλαντάζουμε στο κλάμα μαζί της.

It’s A Wonderful Life

Στη μικρή πολίχνη, μόνο ένας άνθρωπος στέκεται μεταξύ των μικρών ψαριών και του τοπικού μεγαλοκαρχαρία, ο Τζορτζ Μπέιλι με τη μικρομεσαία επιχείρησή του. Εκείνα τα Χριστούγεννα, μία ατυχία τον φέρνει ενώπιον μίας άνευ όρων παράδοσης της πόλης στους κακούς καπιτάλες και τον κάνει ν’ αναρωτιέται μήπως δε θα ‘πρεπε να ζει. Ένας άγγελος του δείχνει πώς θα ήταν η ζωή χωρίς εκείνον και του δίνει κουράγιο να παλέψει, να βγει νικητής και δάκρυα λύτρωσης να τρέξουν απ’ τα μάτια του και τα δικά μας.

v