10 παιδικά βιβλία που θα κάνουν την κόρη σας να «κολλήσει»

10 παιδικά βιβλία που θα κάνουν την κόρη σας να «κολλήσει»

Τα σχολεία έκλεισαν αισίως και έτσι τα πιτσιρίκια πρέπει να βρουν τρόπο –ή μάλλον να τους βρούμε εμείς τρόπο- να γεμίσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους. Αν, λοιπόν, η κόρη σας έχει «αφιερωθεί» στις κούκλες και τα αρκουδάκια της, προσπαθήστε να την μυήσετε στην λογοτεχνία με κάποια μοντέρνα ή κλασικά βιβλία που θα την απασχολήσουν δημιουργικά, διασκεδάζοντάς την. Δείτε τις λογοτεχνικές προτάσεις μας αποκλειστικά για… μικρές κυρίες και επιλέξτε το δώρο που θα κάνετε στην κόρη σας, ανάλογα με την ηλικία της.

Για κορίτσια από 3 έως 5 ετών

Η πριγκίπισσα και τα μπιζέλια



Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι τέλεια σε όλα αλλά πάσχει από… οξεία πριγκιπίτιδα, όπως διέγνωσε ο γιατρός μετά την πεισματική άρνησή της να φάει λαχανικά. Τότε, ο πατέρας της αποφάσισε να στείλει τη Λίλι Ρόουζ να μείνει στο παλάτι. Όμως, η ζωή της ίσως δεν είναι τόσο τέλεια όσο ακούγεται. Ένα βιβλίο που θα δείξει στην δική σας πριγκίπισσα γιατί δεν πρέπει να είμαστε «αγύριστα» κεφάλια, με τον πιο αστείο τρόπο.

Τιμή: 11,60 ευρώ.

Θα το βρείτε εδώ.

Το παρεάκι των λουλουδιών



Οι τρεις φίλες, η Ορτανσία, η Παπαρούνα και η Μαργαρίτα είναι κυριολεκτικά αχώριστες. Όταν όμως, μπαίνει ανάμεσά τους το Άφυλλο Τριαντάφυλλο, που με την άσχημη συμπεριφορά του αναστατώνει την παρέα, τα πράγματα αλλάζουν. Τελικά, η πραγματική φιλία θα καταφέρει να υπερισχύσει;

Τιμή: 9,80 ευρώ.

Θα το αγοράσετε online εδώ

Ψυχρά κι ανάποδα


Η τρέλα με το «Ψυχρά κι ανάποδα» συνεχίζεται, γι’ αυτό αν η κόρη σας είναι «φαν», προτιμήστε το παρόλο που είναι… καλοκαίρι! Η Άννα πάντα με την  βοήθεια των φίλων της, θα προσπαθήσει να βρει την αδελφή της, Έλσα, η οποία, με τις μαγικές της δυνάμεις, καταδίκασε το βασίλειο της Αρεντέλας σε αιώνιο χειμώνα. Η ηρωίδα μας θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να «βγάλει» το βασίλειο από το «κρύο».

Τιμή: 8,90 ευρώ.

Αγοράστε το από εδώ. 

Για κορίτσια από 5 έως 8 ετών

Φουφήχτρα: Η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα



Ο κλασικός Ευγένιος Τριβιζάς δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας με μια ιστορία ιδιαίτερη. Η μάγισσα Φουφήχτρα ζει απομονωμένη ψηλά στο βουνό, όπου καλλιεργεί τις μαύρες παπαρούνες της, που δεν είναι τόσο αθώες, αφού όποιος τις αγγίζει, μεταμορφώνεται σε κοράκι. Μια μέρα, η κακιά μάγισσα αποφασίζει να ρουφήξει με την ηλεκτρική της σκούπα όλα τα παιδιά του χωριού, αλλά της ξεφεύγει ένα κοριτσάκι: η Μυρτώ. Η ηρωίδα μας δεν θα τα «παρατήσει» και θα κάνει τα πάντα για να απελευθερώσει τους φίλους της. Θα τα καταφέρει άραγε;

Τιμή: 14,90 ευρώ.

Δείτε το διαδικτυακά εδώ. 

Η Νίνα και το μαγικό ραβδί



Η μικρή Νίνα γύρισε απ’ το σχολείο στενοχωρημένη γιατί ένας συμμαθητής της την κορόιδευε. Τότε, η μαμά της της έδωσε ένα ξεχωριστό μαγικό ραβδί, με το οποίο μπορούσε να διαβάζει τις σκέψεις όλων των υπολοίπων. Από εκείνη τη στιγμή, το μικρό κορίτσι είδε τα πάντα με άλλο μάτι –κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα μάθει στα κορίτσια πώς να αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους.

Τιμή: 5,90 ευρώ.

Βρείτε το εδώ

Διακοπές με την Άριελ



Αν η κόρη σας τελείωσε την Α’ δημοτικού και θέλετε να την βοηθήσετε να εξασκηθεί στις γνώσεις της με ευχάριστο τρόπο, επιλέξτε τις «Διακοπές με την Άριελ». Με το συγκεκριμένο βιβλίο, η κόρη σας θα εξασκηθεί στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Μελέτη Περιβάλλοντος παρέα με την όμορφη γοργόνα.

Για τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς «Disney Διακοπές» και να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό του mama365, δείτε εδώ. 

Τιμή: 6,90 ευρώ.

Βρείτε το εδώ.

Για κορίτσια από 8 έως 12 ετών

Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης



Αν η κόρη σας δεν είναι φαν της λογοτεχνίας, ένας τρόπος να την πείσετε να διαβάσει είναι να της χαρίσετε το «Ημερολόγιο της Ξενέρωτης», ένα ανάλαφρο και αστείο βιβλίο καθαρά για κορίτσια. Η ξενέρωτη θα την ενθουσιάσει με τις περιπέτειές της και θα την προετοιμάσει με τον πιο αστείο τρόπο για την εφηβεία που έρχεται…

Τιμή: 10 ευρώ.

Βρείτε το εδώ. 

Οι ανύπαρκτες



Στο πρώτο βιβλίο της σειράς «Ανύπαρκτες», δύο φίλες θα κάνουν τα πάντα για να ανήκουν στην «αφρόκρεμα» του σχολείου, προσπαθώντας να μοιάσουν στις σταρ συμμαθήτριές τους. Στην πορεία, όμως, φαίνεται ότι χάνουν τον στόχο τους αλλά και η μία την άλλη. Η αξία της φιλίας σε ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο.

Τιμή: 10 ευρώ.

Θα το αγοράσετε από εδώ. 

Totally Spies: Τροπικοί μπελάδες

Οι ατρόμητες Totally Spies πάνε για διακοπές στην μακρινή Χαβάη, όμως εκεί θα τους περιμένει μια έκπληξη: ένας μανιακός έχει βάλει στόχο να προκαλέσει έκρηξη σε όλα τα ηφαιστεία του πλανήτη. Φυσικά, οι τρεις κοπέλες δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Αν η κόρη σας προτιμάει την περιπέτεια, τα βιβλία της σειράς θα της κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές της.

Τιμή: 9 ευρώ.

Θα το δείτε εδώ. 

Λου- τα 13α γενέθλια



Η αξιαγάπητη Λου μεγαλώνει και μας εξιστορεί τις περιπέτειές της. Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς κόμικς γίνεται 13 ετών και, μπαίνοντας στην εφηβεία, αρχίζει να αντιμετωπίζει καινούρια, πρωτόγνωρα προβλήματα. Δώστε το στην έφηβη κόρη σας και αφήστε να ταυτιστεί ελεύθερα.

Τιμή: 5 ευρώ.

Αγοράστε το online. 

v