Puppeteria: Ένας καινούριος χώρος για παιδιά από τους δημιουργούς της Φρουτοπίας!

Puppeteria: Ένας καινούριος χώρος για παιδιά από τους δημιουργούς της Φρουτοπίας!

Ένας ιδιαίτερος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης στη Νέα Σμύρνη θα υποδέχεται πλέον τα παιδιά και τους γονείς τους. Από τις 15 Νοεμβρίου, στην Puppeteria, το κουκλοθέατρο αλλά και η φαντασία θα ζωντανέψουν, μέσω των ξεχωριστών παραστάσεων και εργαστηρίων που θα είναι αφιερωμένα στη διασκέδαση των παιδιών. 

Καθημερινά, η Puppeteria διοργανώνει απογευματινά εργαστήρια, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά αλλά και ενήλικες, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Μέσω των εργαστηρίων, τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και βλέπουν πώς είναι να λειτουργούν σε μια ομάδα με κοινό σκοπό, είτε αυτό είναι μια θεατρική παράσταση, μια συναυλία, μια έκθεση γλυπτών ή ζωγραφικής ή η παρουσίαση ενός βιβλίου. 



Δείτε το πρόγραμμα της Puppeteria:

1. Καλλιτεχνικά εργαστήρια

Τρίτη 

  •  Εργαστήριο Κατασκευών: χειροτεχνίες με χρήση υλικών ανακύκλωσης και μετατροπή τους σε κοστούμια, σκηνικά και κάθε είδους έργου τέχνης. Κάθε Τρίτη 17.30-19.00. Για παιδιά από 4 ετών και πάνω. 
  • Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου : κατασκευή κούκλας, τεχνική παιξίματος, στήσιμο κουκλοθεατρικής παράστασης. Κάθε Τρίτη 19.30-21.00. Για παιδιά από 4 ετών και πάνω. 


Τετάρτη

  • Εργαστήριο Θεάτρου: Θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια κίνησης, ρυθμού, φαντασίας, μυθοπλασίας, παντομίμα, στήσιμο θεατρικής παράστασης. Κάθε Τετάρτη 17.30-19.00. Για παιδιά από 4 ετών και πάνω. 


Πέμπτη

  •  Εργαστήριο Ζωγραφικής : ζωγραφική, κολλάζ, φροτάζ, αποτυπώματα, κόμιξ, animation, stop motion, αναδρομή στην ιστορία της Ζωγραφικής, επισκέψεις σε μουσεία. Κάθε Πέμπτη 18.30-20.00. Για παιδιά από 4 ετών και πάνω. 


Παρασκευή

  • Εργαστήριο Μουσικής: παιχνίδια κίνησης, συγκέντρωσης, μνήμης και ρυθμού, κατασκευές οργάνων και διδασκαλία παιξίματος. Κάθε Παρασκευή 17.30-19.00. Για παιδιά από 5 ετών και πάνω. 

*Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, τηλεφωνήστε στο 210-9328191 ή επικοινωνήστε μέσω μηνύματος στη σελίδα της Puppeteria στο facebook.

2. Παραστάσεις

  • «Ο Σκουφής στην Αφρική» 

Ο Σκούφης κι ο Φάνης στην Αφρική ζουν τρομερές περιπέτειες με το φαφούτικο λιοντάρι, το ορφανό ελεφαντάκι, τον φτωχό πρίγκιπα Αμπού και την πριγκίπισσα Μπαάνο. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων που με αφορμή μια χούφτα καραμέλες έχει ένα χαρούμενο τέλος και χαρίζει σε όλους ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα.

Κυριακή 20 και 27 Νοεμβρίου.

Ώρα έναρξης: 17.00.

Για παιδιά από 4 ετών. 

Διάρκεια: 50 λεπτά. 

  • «Αλεπού, κοράκι και λελέκι»

Η πονηρή αλεπού θέλει να κλέψει από το κοράκι το τυρί, ενώ κοροϊδεύει το νηστικό λελέκι προσφέροντάς του μια σούπα που εκείνο δεν μπορεί να φάει. Θα μείνει ατιμώρητη; Δύο μύθοι του Αισώπου με πολύ χρήσιμο δίδαγμα για τους μικρούς θεατές.

Κυριακή 4 και 11 Δεκεμβρίου.

Ώρα έναρξης: 17.00.

Για παιδιά από 3 ετών. 

Διάρκεια: 38 λεπτά (δύο μέρη)

Τιμή εισιτηρίων: 6 ευρώ. 

Για κρατήσεις θέσεων/ πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Puppeteria μέσω Facebook ή στο τηλέφωνο 210-9328191 (Τρίτη με Κυριακή 17.00-21.00). 

v