Στο ενός έτους μωρό μου λείπει το ένα νεφρό. Τι να κάνω;

Στο ενός έτους μωρό μου λείπει το ένα νεφρό. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Το μωράκι μου σε λίγες μέρες έχει τα πρώτα του γενέθλια και μόλις ανακαλύψαμε πως του λείπει το αριστερό νεφρό. Η β’ επιπέδου δεν είχε δείξει κάτι και οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι για τίποτα. Τι να κάνω; Τι εξετάσεις χρειάζονται και τι γιατροί; Είμαι μόνη και έχω πελαγώσει!
Απάντηση:

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν ο ένας νεφρός είναι έκτοπος ή υποπλαστικός (αν και πιστεύω πως το έχετε ήδη διευκρινίσει) με υπέρηχο Νεφρών, ουροδόχου κύστεως και μαγνητική κοιλίας. Σε αυτό το παιδί δεν δίνουμε αντιβίωση χωρίς πρώτα να συμβουλευτούμε τον παιδίατρό μας, γιατί πάντα πρέπει να γίνεται εξέταση ούρων πριν την χορήγηση αντιβίωσης για ενδεχόμενο πιθανής ουρολοίμωξης. Στη συνέχεια και πάντα σε συνεννόηση  με τον παιδίατρό σας, θα ζητήσετε τη συμβουλή παιδονεφρολόγου.

*Καραμούζα Αναστασία, Επιμελήτρια- Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων .

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v