Οι καλύτεροι χρωματικοί συνδυασμοί για το παιδικό δωμάτιο

Οι καλύτεροι χρωματικοί συνδυασμοί για το παιδικό δωμάτιο

Μπορεί να μην είμαστε όλοι καλοί στην διακόσμηση και την επιλογή χρωμάτων, όμως όλοι έχουμε την ικανότητα να νιώθουμε. Και το παιδικό δωμάτιο, είναι ίσως το κατεξοχήν δωμάτιο του σπιτιού που θα πρέπει να γεννά συναισθήματα: αγάπη, γαλήνη, χαρά, διασκέδαση… Αν ετοιμάζεστε, λοιπόν, να βάψετε το δωμάτιό του παιδιού σας, ακολουθήστε τις οδηγίες της ψυχολογίας των χρωμάτων και επιλέξτε συνδυασμούς αποχρώσεων που θα κάνουν το παιδί σας να νιώθει υπέροχα τις ώρες που βρίσκεται εκεί.

Τα χρώματα που θα δείτε παρακάτω, θεωρούνται τα πιο κατευναστικά και ευχάριστα για την ψυχολογία του παιδιού (ροζ, πράσινο), ενώ πολλά από αυτά εμπνέουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία (κίτρινο και μπλε). Δείτε, λοιπόν, πώς να τα ταιριάξετε τέλεια μεταξύ τους, στα έπιπλα και τους τοίχους.

Η …χρωματική κλίμακα του τέλειου παιδικού δωματίου



Χρησιμοποιούμε αυτή τη μουσική ορολογία, για να περιγράψουμε έναν άριστο συνδυασμό χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο που περιλαμβάνει θαλασσί τοίχους, κοραλλί έπιπλα και παστέλ λεμονί λεπτομέρειες στα κλινοσκεπάσματα.

Πράσινο – γαλάζιο – κίτρινο – ανθρακί



Τέσσερα εξωτικά χρώματα για το μικρό σας αγοράκι! Προτιμήστε τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για τους τοίχους και το ανθρακί μόνο για επιμέρους λεπτομέρειες, π.χ. για την κούνια.

Αποχρώσεις του μπλε και του σομόν

Αν θέλετε να ετοιμάσετε το δωμάτιο του μωρού σας, πριν μάθετε το φύλο, οι συνδυασμοί αυτοί είναι ό,τι πρέπει για ένα κομψό αποτέλεσμα που θα ακολουθήσει το παιδί σας και στα εφηβικά του χρόνια.

Ουδέτερες παστέλ αποχρώσεις



Υπέροχες αποχρώσεις με βάση το πράσινο, το μπλε και το λιλά, δίνουν ένα άκρως φωτεινό αποτέλεσμα για το δωμάτιο του μωρού σας, όποιο κι αν είναι το φύλο του.

Ποικιλία ζεστών αποχρώσεων



Δείτε πόσο όμορφα δένουν οι γκρι τοίχοι, με την γκρι βιβλιοθήκη και το ροζ χαλί, και τις λάιτ αποχρώσεις του κίτρινου με το γαλάζιο.

Πολύ ροζ… λίγο σιέλ



Για εσάς που θέλετε ένα αμιγώς κοριτσίστικο δωμάτιο, με μερικές μόνο πινελιές από σιέλ και μπόλικο λευκό, ώστε να μην γίνει υπερβολικά «μπεμπέ».

Η διακριτική κομψότητα του μπλε



Αντίστοιχα, αν θέλετε ένα ξεκάθαρα αγορίστικο δωμάτιο, δώστε έμφαση στις αποχρώσεις του μπλε, αλλά «σπάστε» το και με μερικές σιέλ πινελιές.

Αποχρώσεις του πράσινου – του κίτρινου – του μπλε



Για ένα ζεστό αγορίστικο δωμάτιο, δείτε πόσο ωραία ταιριάζουν τα ανθρακί έπιπλα με τον κροκί τοίχο!

Αποχρώσεις της γης για αίσθηση… σαφάρι!



Το πλεονέκτημα με αυτές τις αποχρώσεις… σαφάρι, είναι ότι λειτουργούν ως τέλειο σκηνικό για να στολίσετε το δωμάτιο με όμορφα διακοσμητικά, όπως ζωάκια τις ζούγκλας και animal print λεπτομέρειες.

Παστέλ χρώματα και αγόρι και κορίτσι



Λίγο ροζ από τη μία, λίγο σιέλ από την άλλη και στη μέση κίτρινο, για να δένουν τα χρώματα στο κοινό δωμάτιο ιδανικά!

Φωτογραφίες: The Land of Nod

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v