Χρώματα για τους τοίχους: Τι να επιλέξετε για κάθε δωμάτιο

Χρώματα για τους τοίχους: Τι να επιλέξετε για κάθε δωμάτιο

Το πρωταρχικό ερώτημα για ένα νέο σπίτι αλλά και για το φρεσκάρισμα σε κάποιο που ήδη κατοικείται είναι το πώς θα βάψω τους τοίχους. Το χρώμα έχει την δύναμη να μεταμορφώνει τον χώρο αλλά και να αλλάζει τελείως την αντίληψη μας για αυτόν. Είναι γεγονός ότι τα σωστά χρώματα στο σωστό σημείο επιβάλλονται και προξενούν ατμόσφαιρα, δυστυχώς όμως μπορεί να φέρουν και εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Τεράστια είναι η γκάμα των χρωματολογίων στην αγορά, άρα και οι επιλογές σας, όμως αυτό μπορεί να κάνει πιο εύκολη και μια λάθος επιλογή. Δείτε πώς να επιλέγετε τα σωστά χρώματα για τον κάθε χώρο του σπιτιού, για όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Οι 50 αποχρώσεις του «γκρι» από το λευκό...

έως το μαύρο...

το οποίο, η αλήθεια είναι ότι φοβίζει ως επιλογή, αλλά ανάλογα με τι περιβάλλεται μπορεί να δώσει ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερο που θα σας ικανοποιήσει.

Η ενδιάμεση γκάμα εναλλαγών φυσικά ποικίλει τόσο σε αποχρώσεις όσο και σε τονικότητα.

 

 

Μπορούν τα γκρι να αποτελέσουν ασφαλή επιλογή για κάθε χώρο από σαλόνι, καθιστικό, κουζίνα, έως και τα υπνοδωμάτια σε μεμονωμένα σημεία και φυσικά -ανάλογα με την επιλογή απόχρωσης- να συνδυαστούν με οποιοδήποτε άλλο χρώμα της επιλογής σας. Διαλέξτε, λοιπόν, και εσείς κάτι του γούστου σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε...

Το κόκκινο του δυναμισμού

Είναι το χρώμα που σίγουρα αιχμαλωτίζει την προσοχή αλλά και το συναίσθημα του παρατηρητή με τις έντονες αποχρώσεις του.

 

Βέβαια ο δυναμισμός εκτός από τις θετικές ιδιότητες που μπορεί να αποφέρει μπορεί να δημιουργήσει και μεγάλες εντάσεις, οπότε μην καλύψετε μεγάλες επιφάνειες και σίγουρα συνδυάστε το με χρώματα λιγότερο έντονα, όπως τους τόνους του λευκού και του μαύρου.

 

Αποφύγετέ το στις κρεβατοκάμαρες που χρειάζονται κάτι πιο χαλαρωτικό και εάν αποφασίσετε να το βάλετε σε κάποια σημεία επιλέξτε τις αποχρώσεις προς το ροζ ή αυτές που είναι πιο μουντές προς το μπορντό.

Το κίτρινο της κινητικότητας

Και το κίτρινο σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί, εκτός από παιχνιδιάρικη διάθεση και ζωηράδα, να φέρει επιθετικότητα και ανησυχία.

Από το υποτονικό κίτρινο ξεκινούν και οι αποχρώσεις του εκρού που συνηθίζονται ή επικρατούν σε πολλά σημεία σπιτιών για να δώσουν βάθος, να χαρίσουν αέρα φρεσκάδας και χαλαρότητας με ιδιαίτερη κομψότητα και στυλ. Οι εντονότερες αποχρώσεις του είναι ιδανικές για παιδικό δωμάτιο, καθιστικό, ακόμα και κουζίνα...

 

 

Τολμήστε το κι ας είναι έντονο. Το αποτέλεσμα θα «ανεβάσει» τον χώρο σας πολλά καράτια, αφού το χρυσό είναι μια από τις αποχρώσεις του!

Πράσινο της ανανέωσης και της αισιοδοξίας

Το πράσινο φέρνει την αισιοδοξία στον χώρο ανάλογα με την τονικότητα του. Το χρώμα της μέντας, για παράδειγμα, που είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις αυτή την εποχή δίνει μια φρέσκια παιχνιδιάρικη διάθεση, αλλά ταυτόχρονα ταιριάζει πολύ και με vintage αντικείμενα και μνήμες.

Από την πιο σκούρα απόχρωση στην πιο ανοιχτή το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εντυπωσιακά ιντελεκτουέλ...

Διαλέξτε λοιπόν:

 

 

Μπλε της γαλήνης...

Στην σκούρα εκδοχή του, το μπλε δημιουργεί αίσθημα εξουσίας, επιτυχίας και ασφάλειας. Αυτό είναι κοινά αποδεκτό, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια τουλάχιστον απόχρωση μπλε που αγαπούν. 

Το μπλε εκπέμπει χαλάρωση και ηρεμία, τόσο στις σκούρες όσο και στις ανοιχτές αποχρώσεις.

Εμπνευστείτε από την θάλασσα, στην οποία το μπλε υπάρχει σε όλες του τις αποχρώσεις και διαλέξτε είτε από τις σκούρες παλέτες...

 

 

Είτε από τις ανοιχτόχρωμες...

 

Είναι δεδομένη η ισορροπία ανάμεσα στην χαλαρότητα και στην πολυτέλεια.

Ανάμειξη πράσινου – μπλε: Η τελευταία τάση

Πέρα από σούπερ μοδάτος, ο συνδυασμός αυτός δίνει ρετρό αποτέλεσμα ακόμα και με μοντέρνα έπιπλα.

Βρείτε έμπνευση παρακάτω...

 

Το μυστικό των τέλειων χρωμάτων στο σπίτι

Εμπνευστείτε από την φύση και τα συναισθήματα που λαμβάνετε από αυτήν για να αποφασίσετε το χρώμα και, με συνθήκες ημέρας και έντονου φωτισμού, καταλήξτε στην απόχρωση. Εάν σας προβληματίζει η επιλογή κάντε μονοχρωματικές επιλογές, διαλέγοντας το βασικό χρώμα και σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις ως συνοδεία του. Έτσι θα δημιουργηθεί εύκολα και χρωματική τάξη.

Οτιδήποτε και εάν επιλέξετε υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, άπειροι συνδυασμοί και σίγουρα πολλά και ιδιαίτερα αποτελέσματα να δημιουργηθούν. Εάν υπάρχει ήδη η επίπλωση στο σύνολό της θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για τις επιλογές σας. Η αντίληψη και επίγνωση των χρωμάτων, θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα σε αυτό το «παιχνίδι» της οπτικής επικοινωνίας με τον χώρο σας για να καταλήξετε σε χρώματα που θα «μιλούν» τόσο στο μάτι σας όσο και στην ψυχή σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v