Έχω έντονο ερεθισμό στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό. Τι μπορώ να κάνω;

Έχω έντονο ερεθισμό στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό. Τι μπορώ να κάνω;

Ερώτηση:
Tον Φεβρουάριο ανακάλυψα ότι έχω ερεθισμό στον πρωκτό και στο αιδοίο, χωρίς να έχω φαγούρα ή κάψιμο. Είχα τσιμπήματα γενικά σε όλη την λεκάνη τα οποία αραίωσαν, όμως νιώθω έντονο πρήξιμο στα γεννητικά όργανα, το οποίο δεν είναι ορατό από τους γλουτούς μέχρι τη βουβωνική χώρα. Χρησιμοποίησα ένα άλλο καθαριστικό, συγκεκριμένα ένα αφρόλουτρο, στην ευαίσθητη περιοχή και από τότε μέχρι σήμερα, οι ενοχλήσεις έγιναν χειρότερες. Aκόμα και όταν κάθομαι, πονάω αρκετά. Με εξέτασε ο γυναικολόγος μου, δεν του φάνηκε ιδιαίτερα σοβαρό και μου έδωσε κάτι για μύκητες και «Φλατζίλ», χωρίς όμως να δω βελτίωση. Πήγα σε δερματολόγο, η οποία μου έδωσε αλοιφή για τον ερεθισμό με κορτιζόνη και πάλι δεν υπήρξε καμία βελτίωση. Μήπως άλλαξε το ph μου και προκλήθηκε έγκαυμα στην περιοχή του δέρματος; Tι να συμβαίνει άραγε; Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι που μπορεί να βοηθήσει; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Ο ερεθισμός αυτός είναι κάτι που πρέπει  κανείς να σας δει από κοντά, δεν μπορεί κανείς ιντερνετικά να βγάλει διάγνωση. Είναι ένα λεπτό θέμα που πολλές φορές μπορεί να οφείλεται και σε νεύρα στην περιοχή, το οποίο πρέπει να εκτιμηθεί και να θεραπευτεί αντίστοιχα. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω μια πιο συγκεκριμένη συμβουλή από το Ιντερνέτ.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v