Πώς διαμορφώνεται το φύλο του μωρού στη μήτρα σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Πώς διαμορφώνεται το φύλο του μωρού στη μήτρα σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Είτε επιλέξατε να μάθετε το φύλο του παιδιού είτε ακούτε απλώς τις προβλέψεις των κοντινών σας προσώπων («στρογγυλή κοιλιά έχεις, κορίτσι θα κάνεις!»), μπορεί να έχετε αναρωτηθεί για το πώς σχηματίζονται τα γεννητικά όργανα του εμβρύου και πώς τελικά διαμορφώνεται το φύλο του όσο είναι ακόμα μέσα στην κοιλιά σας.

*Φωτογραφία: brightcove04pmdo-a.akamaihd.net

Το παρακάτω βίντεο θα σας λύσει την απορία σας σε δύο μόλις λεπτά ενώ θα μάθετε και κάποιες σημαντικές πληροφορίες που πιθανώς δεν γνωρίζατε. Όπως ότι:



-Το φύλο του μωρού σας καθορίζεται ήδη από τη σύλληψή του.

-Περίπου στις 4 εβδομάδες αρχίζουν να αναπτύσσονται τα γεννητικά του όργανα, όπως οι όρχεις και οι ωοθήκες.

- Σ’ αυτό το στάδιο, τα γυναικεία και τ’ αντρικά όργανα μοιάζουν ίδια.

- Στις εννέα εβδομάδες της κύησης, όμως, αρχίζουν να ξεχωρίζουν και αναπτύσσονται με διαφορετικό τρόπο. Στα κορίτσια, ένα πολύ μικρό εξόγκωμα που προεξέχει ανάμεσα στα πόδια τους, στη συνέχεια θα γίνει η κλειτορίδα. Η μεμβράνη που σχηματίζει μία αυλάκωση κάτω από την κλειτορίδα διαχωρίζει τα χείλη και το άνοιγμα του αιδοίου. Στις 22 εβδομάδες, οι ωοθήκες έχουν πλέον σχηματιστεί και μετακινούνται από την περιοχή της κοιλιάς στη λεκάνη. Ήδη έχουν απόθεμα 6 εκατομμυρίων ωαρίων.

Στα αγόρια, το εξόγκωμα γίνεται πέος και αρχίζει να επιμηκύνεται στις 12 εβδομάδες κύησης. Η μεμβράνη μετατρέπεται σε έναν «σάκο». Στις 22 εβδομάδες οι όρχεις έχουν σχηματιστεί στη λεκάνη και περιέχουν ήδη σπέρμα. Σύντομα θ’ αρχίσουν να κατεβαίνουν στο όσχεο, αλλά αυτό είναι μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό χρόνο. Σε κάποια αγόρια, μάλιστα, θα ολοκληρωθεί ακόμα και μετά τη γέννα.

Γι’ αυτό, αν θέλετε να μάθετε από πριν το φύλο του μωρού σας, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 17 εβδομάδες, οπότε τα όργανά του θα έχουν σχηματιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό έτσι ώστε να είναι ευκρινή από τον υπέρηχο.

Το ταξίδι του μωρού μας είναι έτσι και αλλιώς μαγικό!

v