Πώς θα μάθουμε στα παιδιά μας να κοιμούνται μόνα τους;

Πώς θα μάθουμε στα παιδιά μας να κοιμούνται μόνα τους;
Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω δύο αγοράκια 4,5 και 2 ετών. Λόγω ευκολίας, επειδή επέστρεψα στη δουλειά πολύ γρήγορα, ο μικρός έμαθε να κοιμάται μαζί μου και να θηλάζει το βράδυ, μία κατάσταση που συνεχίζεται ακόμα, ενώ ο άντρας μου κοιμάται με το μεγάλο. Πώς θα μπορούσα να αλλάξω αυτή την κατάσταση που πλέον μας έχει κουράσει; Μου φαίνεται πολύ δύσκολος και ο αποθηλασμός και το να πιστέψει ο μικρός ότι πρέπει να πάει σε δικό του χώρο και κρεβάτι.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: huffpost.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όπως έχουμε συζητήσει με πολλές αφορμές στο παρελθόν, οι γονείς είναι εκείνοι που σε όλα τα θέματα παίρνουν αποφάσεις για τη λειτουργία της οικογένειας. Αυτή η ευθύνη, είναι που κάνει το ρόλο τους τόσο πολύτιμο και σημαντικό και παράλληλα τους δίνει ελευθερία να κινηθούν κάθε φορά διαφορετικά, έχοντας πάντα σαν γνώμονα την καλή λειτουργία όλης της οικογένειας, τόσο των παιδιών, όσο και των συντρόφων.

Στο ερώτημά σας, λοιπόν, φαίνεται ότι αναπτύξατε μια συνήθεια ύπνου η οποία στην παρούσα φάση σας δυσκολεύει. Αυτό συμβαίνει, διότι όταν επιλέξατε αυτήν τη λύση τα δεδομένα σας ήταν διαφορετικά. Τα παιδιά σας ήταν μικρότερα και οι ανάγκες τους ήταν περισσότερες και διαφορετικές από τις σημερινές. Στο σήμερα λοιπόν, αξιοποιώντας  τα παρόντα δεδομένα, χρειάζεται να αλλάξετε τη στάση σας προς το συμφέρον όλων σας. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο να μάθετε στα παιδιά σας να κοιμούνται καλά. Προσφέρετε λοιπόν ένα πλαίσιο ασφάλειας, μέσα στο οποίο τους επιτρέπετε να χαρούν το μεγάλωμά τους και τη διαφοροποίησή τους από εσάς. Ταυτόχρονα, φροντίζετε διαρκώς τη σχέση με τον σύντροφό σας καθώς εσείς είστε ο πυρήνας. Από εσάς παράγεται το καλό που θα προσφέρετε στα παιδιά σας.

Δεν υπάρχει τίποτα που τα παιδιά δέχονται δύσκολα αν είναι προς όφελός τους. Έτσι λοιπόν, παίρνετε εσείς αρχικά την απόφασή σας και με πολλή φροντίδα προσφέρετε νέες δυνατότητες στα παιδιά σας και στη σχέση σας, που με χαρά θα καλωσορίσουν!

Η δική σας στάση είναι πολύ σημαντική στο πως θα βιωθεί αυτή η μετακίνηση από τα παιδιά σας. Επομένως, φροντίστε πρώτα εσάς.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v