Πόσα γλυκά μπορεί να τρώει μία έγκυος;

Πόσα γλυκά μπορεί να τρώει μία έγκυος;

Ερώτηση:
Γεια σας, Είμαι έγκυος και διανύω την 10η εβδομάδα κύησης. Γενικά θεωρώ ότι προσέχω την διατροφή μου. Τρώω δημητριακά, γαλακτοκομικά, φρούτα, ψάρια, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, όχι πολύ κρέας.(προτιμώ το μοσχάρι), και λίγο κοτόπουλο. Όσον αφορά στα γλυκά, θέλω να ρωτήσω: ποια είναι η καταλληλότερη ποσότητα και σε ποια συχνότητα; Για παράδειγμα: Μία φορά την εβδομάδα 1 κομμάτι τούρτα ή ένα κομμάτι καρυδόπιτα; Τις επόμενες όμως ημέρες δεν επιτρέπεται ούτε λίγη σοκολάταα; Το ρωτάω αυτό γιατί ενώ γενικά προσέχω, εχθές έφαγα δύο (μικρά) ατομικά κωκ και δύο (μικρούς) ατομικούς μπαμπάδες. Την επόμενη όμως εβδομάδα δεν σκοπεύω να φάω τίποτα άλλο σε γλυκό. Πραγματικά θέλω να γνωρίζω. Ποια είναι η ιδανική ποσότητα σε γλυκό για να είναι όλα εντάξει στην εγκυμοσύνη;  Επιτρέπεται ένα γλυκό μία φορά την εβδομάδα;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: momjunction.com

Η εγκυμοσύνη είναι ευαίσθητη στο σάκχαρο όπως γνωρίζετε, γι ’αυτό πρέπει να μειώνεται η κατανάλωση γλυκών. Αυτό έχει να κάνει και με τα μεταγευματικά σάκχαρα που έχετε, δηλαδή θα πρέπει να είχατε μετρήσεις σακχάρου 1 ώρα μετά τη λήψη γλυκού. Παρόλα αυτά, ένα γλυκό την εβδομάδα νομίζω ότι σας επιτρέπεται.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v