Η 6χρονη κόρη μου λέει ότι το βράδυ βλέπει ένα κορίτσι στο δωμάτιό της. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό;

Η 6χρονη κόρη μου λέει ότι το βράδυ βλέπει ένα κορίτσι στο δωμάτιό της. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό;
Ερώτηση:
Η κόρη μου, 6 ετών, ενώ κοιμόταν μόνη της τόσα χρόνια, άρχισε να λέει ότι φοβάται τα βράδια και ότι βλέπει μέσα στο σπίτι άλλοτε ένα κορίτσι και άλλοτε κάποιον άνθρωπο να στέκεται από πάνω της. Φυσικά έρχεται στο κρεβάτι μας να συνεχίσει τον ύπνο της. Υπάρχει όντως περίπτωση να βλέπει αυτά που λέει ή απλά μεγαλοποιεί το φόβο της; Κι εγώ μικρή φοβόμουν τα βράδια, αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτι. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι σημαντικό ότι έχετε μια καλή σχέση με την κόρη σας και της επιτρέπετε να μοιραστεί μαζί σας τη σκέψη και τους φόβους της. Χρειάζεται, λοιπόν, αφού σας έχει επικοινωνήσει τι την απασχολεί, να τη φροντίσετε ώστε να ξεπεράσει τη δυσκολία της.

Τα παιδιά πολύ συχνά βλέπουν όνειρα, τα οποία μπορεί να επανέρχονται τακτικά και να μοιάζουν πολύ αληθινά, προκαλώντας φόβο και παλινδρομήσεις σε προηγούμενες αναπτυξιακές φάσεις ζωής. Είναι σημαντικό, πριν δράσετε, να παρατηρήσετε τη συνολική της εικόνα. Εάν υπάρχει κάτι άλλο που σας παραξενεύει στην συμπεριφορά της, εάν η ίδια σας λέει άλλες σκέψεις ή φόβους που έχει, εάν δυσκολεύεται στο σχολείο και στις σχέσεις της. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, ώστε να μοιραστείτε μαζί του τον προβληματισμό σας και να σας καθοδηγήσει στο εάν χρειάζεται κάποιου είδους παρέμβαση για να βοηθηθεί.

Εφόσον ο φόβος αυτός έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά και τον ύπνο της, σημαίνει πως είναι κάτι που την απασχολεί και το μοιράζεται μαζί σας για να τη φροντίσετε. Είναι σημαντικό να το κάνετε, φροντίζοντας παράλληλα και εσάς!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v