Είναι επικίνδυνο να τρώω γλυκό 2 φορές την εβδομάδα όσο είμαι έγκυος;

Είναι επικίνδυνο να τρώω γλυκό 2 φορές την εβδομάδα όσο είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Γεια σας. Μπορείτε να μου πείτε αν διατρέχω κίνδυνο στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αν τρώω δύο φορές την εβδομάδα γλυκό; Κατά τα άλλα, τρώω αρκετά υγιεινά- απλά μου λείπει το γλυκό.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: pinterest.com

Αγαπητή μου κυρία, 2 φορές την εβδομάδα δεν φαίνεται να είναι κάτι το επικίνδυνο για εσάς. Επειδή, όμως, η ιατρική είναι μια εξατομικευμένη ιστορία, θα σας συμβούλευα να κάνετε μια μίνι καμπύλη ζαχάρου με 50 γραμμάρια γλυκόζης για να δείτε κατά πόσο καταναλώνεται σωστά το ζάχαρο των τροφών και εάν είναι καλή, δοκιμάστε να απολαμβάνετε ένα γλυκό 2- 3 φορές.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v