Θα επηρεαστεί η ψυχολογία του 6 μηνών γιου μας, αν λείψουμε με τον άντρα μου για 10 μέρες εξωτερικό;

Θα επηρεαστεί η ψυχολογία του 6 μηνών γιου μας, αν λείψουμε με τον άντρα μου για 10 μέρες εξωτερικό;
Ερώτηση:
Εγώ και ο σύζυγός μου θα χρειαστεί να λείψουμε στο εξωτερικό για δέκα μέρες. Θα αφήσουμε τον 6 μηνών γιο μας στο σπίτι, όπου θα τον προσέχουν οι δυο γιαγιάδες του. Πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό το γεγονός το μωρό στην ψυχολογία του;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάποιες φορές παρουσιάζονται σημαντικοί λόγοι για τους οποίους ένας γονιός δε μπορεί να φροντίσει το παιδί του όπως θα ήθελε. Μπορεί να χρειάστει να λείψει για κάποιο διάστημα, ή ακόμη και να εργάζεται αρκετές ώρες στην καθημερινότητα κι έτσι να στερείται κοινό χρόνο με το παιδί. Είναι καλό, στο μεγάλωμα του παιδιού οι γονείς να έχουν χρόνο έτσι ώστε να το χαρούν και να απολαύσουν όλη αυτή την πρωτόγνωρη και συγκλονιστική εμπειρία.


Σαφώς, είναι διαφορετικό η απουσία να είναι μια έκτακτη συνθήκη, και διαφορετικό να είναι μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Στο ερώτημά σας λοιπόν, εφόσον χρειάζεται να λείψετε, να το κάνετε. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό να κάνετε είναι να χαρείτε τον γιο σας μέχρι τότε και να πάρετε τη βοήθεια που χρειάζεστε από πρόσωπα που εμπιστεύεστε έτσι ώστε να είστε ήσυχοι σαν γονείς. Γεμίστε το μωρό σας με αγάπη και αφήστε το να χαρεί τα όμορφα συναισθήματα που του έχετε μάθει και με άλλα σημαντικά πρόσωπα, όπως οι γιαγιάδες του.

Είναι σημαντικό όταν με το καλό επιστρέψετε να είστε και εσείς ευχαριστημένοι! Δεδομένων των συνθηκών, φροντίστε να χαρείτε και την σχέση με τον σύντροφο σας, έτσι ώστε να μη μένετε αποκλειστικά πια στο γονεϊκό σας ρόλο, αλλά να προχωράτε και σαν ζευγάρι! Όταν μεταξύ σας είστε καλά, φροντίζετε και πιο όμορφα το μωρό σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v