5 κορυφαίες ιστορίες αγάπης που αξίζει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

5 κορυφαίες ιστορίες αγάπης που αξίζει να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Απαραίτητος εξοπλισμός για το καλοκαίρι, τις διακοπές και την παραλία: μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό και βιβλία, πολλά βιβλία- για την ακρίβεια όσο περισσότερα γίνεται! Γιατί αν υπάρχει ένα ιδανικό μέρος να απολαύσεις το βιβλίο σου, αυτό είναι αναμφισβήτητα η παραλία, είτε στην ξαπλώστρα είτε στην ψάθα σου. Κι επειδή είμαστε ολίγον τι ρομαντικές ψυχές, μετά τα ευπώλητα καλοκαιρινά βιβλία που σας προτείναμε, ήρθε η ώρα για 5 ρομαντικές ιστορίες που σας εγγυόμαστε θα κάνουν ακόμα και την πιο σκληρή καρδιά να λυγίσει!

*Φωτογραφία: brazenwoman.com

Έρωτας στα χρόνια της χολέρας

Συγγραφέας: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκεζ

Οι πιθανότητες να το έχετε ήδη διαβάσει είναι πολλές. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είμαστε απόλυτοι: ξαναδιαβάστε το. Αν πάλι δεν το έχετε απολαύσει ακόμα, ποτέ δεν είναι αργά. Η υπόθεση του βιβλίου αποδεικνύει κάτι που πολλές γυναίκες αμφισβητούν: ότι ένας άντρας μπορεί να αγαπήσει βαθιά και να περιμένει για όλη του τη ζωή τη μοναδική γυναίκα που ερωτεύτηκε πραγματικά. Όπως ο Φλορεντίνο που κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά του τη Φερμίνα 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες μετά τον χωρισμό τους!

*Φωτογραφία: anthologion.gr

Βρείτε το online εδώ

Τρυποκάρυδος

Συγγραφέας: Τομ Ρόμπινς

Ο Τομ Ρόμπινς έγραψε (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) μία ιδιαίτερη ερωτική ιστορία, που μιλάει για τον έρωτα μιας πριγκίπισσας με έναν «παράνομο» και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να διαρκέσει η αγάπη τους. Εκτός από το… love story, ο συγγραφέας διαχωρίζει την έννοια του παράνομου από τον κακοποιό και κάνει τον αναγνώστη να προβληματιστεί. Θα κλείσουμε με μια φράση από το βιβλίο, που τα λέει όλα: ««Σπαταλάμε χρόνο για να βρούμε τον τέλειο εραστή, αντί να φτιάξουμε την τέλεια αγάπη».

*Φωτογραφία: ianos.gr

Δείτε το εδώ

Τα απομεινάρια μιας μέρας

Συγγραφέας: Σαγκούο Ισιγκούρο

Είναι δυνατόν να υπάρξει μία ερωτική ιστορία χωρίς την παραμικρή σωματική επαφή και την μηδενική εκδήλωση συναισθημάτων μεταξύ των 2 πρωταγωνιστών; Διαβάζοντας την ιστορία ενός μπάτλερ που δεν εξομολογήθηκε ποτέ τον έρωτά του στην οικονόμο του σπιτιού που δούλευαν μαζί, θα δείτε πως είναι πιθανό. Κάποιες φορές συνειδητοποιείς ότι έχασες τόσα χρόνια από τη ζωή σου γιατί πολύ απλά δεν τόλμησες να παραδεχτείς αυτά που νιώθεις.

*Φωτογραφία: psichogios.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το τέλος μια σχέσης

Συγγραφέας: Γράχαμ Γκριν

Μια παράνομη σχέση ενός άντρα με μια παντρεμένη γυναίκα αρχίζει κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τελειώνει ξαφνικά όταν εκείνη χάνεται χωρίς καμία εξήγηση. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, ο πρωταγωνιστής θα γνωρίσει τον άντρα της πρώην ερωμένης του και τότε η ιστορία θα αρχίσει να περιπλέκεται. Το τέλος της σχέσης αλλά και του βιβλίου δεν θα σας το αποκαλύψουμε- αξίζει να το μάθετε μόνοι σας!

 Αγοράστε το online εδώ

Μικρά Αγγλία

Συγγραφέας: Ιωάννα Καρυστιάνη

Η γραφή της Ιωάννας Καρυστιάνη μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, όχι πολύ μακρινή από τη δική μας και στο νησί της Άνδρου. Τότε που οι άντρες του νησιού ήταν ναυτικοί και καπετάνιοι και άφηναν πίσω τις οικογένειές τους, με τις γυναίκες να «τρέχουν» το σπίτι. Τότε που οι μητέρες αποφάσιζαν ποιοι ήταν οι ιδανικοί γαμπροί για τις κόρες τους (όπου ιδανικοί βλέπε ευκατάστατοι), που δεν τους έπεφτε καν λόγος για τον άντρα με τον οποίο θα έπρεπε να περάσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους. Η τύχη των 2 αδερφών, της Όρσας και της Μόσχας, αντιπροσωπεύει τα ήθη και την ζωή της εποχής. Η μητέρα τους αναγκάζει την Όρσα να παντρευτεί έναν πλούσιο καπετάνιο που θα την «εξασφαλίσει» και τη Μόσχα έναν υποπλοίαρχο, που είναι ο κρυφός έρωτας της μεγάλης της αδερφής. Σε όλο το βιβλίο, βλέπουμε πώς όλοι οι πρωταγωνιστές πέφτουν θύματα του έρωτα εξαιτίας μιας και μόνο απόφασης. Το τέλος αποδεικνύει πώς μια ανεκπλήρωτη αγάπη μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή.

*Φωτογραφία: kastaniotis.com

Δείτε το εδώ

v