Η κόρη μου έχει σταματήσει την πιπίλα εδώ και 20 μέρες αλλά δεν κοιμάται καλά. Τι να κάνω;

Η κόρη μου έχει σταματήσει την πιπίλα εδώ και 20 μέρες αλλά δεν κοιμάται καλά. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 3,5 ετών και έχει κόψει την πιπίλα εδώ και 20 μέρες. Ενώ παλιά κοιμόταν νωρίς το βράδυ, τώρα φτάνουν μεσάνυχτα για να κοιμηθεί και πάντα θα το κάνει με γκρίνια. Επιπλέον, πιπιλάει το χέρι της μετά από 20 μέρες. Ο άντρας μου θέλει να της δώσει πάλι την πιπίλα. Τι να κάνω; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: cloudfront.net

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το κορίτσι σας μεγαλώνει! Όσο προχωρά όμορφα το μεγάλωμά της, τόσο οι δυνατότητες της θα αυξάνονται. Τις νέες δυνατότητες τους τα παιδιά δεν τις αναγνωρίζουν αυτόματα, αλλά χρειάζονται το τρυφερό βλέμμα των γονιών και την εμπιστοσύνη τους, που τους δίνουν δύναμη και τους παρέχουν ένα πλαίσιο ασφάλειας ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα. Οι γονείς γνωρίζουν ότι σε κάθε νέο βήμα το παιδί «θα πέσει», δηλαδή θα δυσκολευτεί. Αυτό, ωστόσο δεν αποτελεί λόγο για να σταματήσει το προχώρημα, αντιθέτως χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη.

Η κόρη σας λοιπόν είναι λογικό να επιδιώκει να γυρίσει στην προηγούμενη, γνώριμη συνθήκη με την πιπίλα. Καλείστε ως γονείς να την αναγνωρίσετε και να την περιβάλλετε τρυφερά, ώστε να χαρεί και η ίδια το μεγάλωμά της. Με πολλή αγάπη, και όμορφα λόγια συνεχίζετε να την φροντίζετε και παράλληλα μην ξεχνάτε να φροντίζετε τη μεταξύ σας σχέση!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v