Τα λάθη που κάνουν το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο

Τα λάθη που κάνουν το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο

Μπορεί να έχετε πετάξει όσα άχρηστα αντικείμενα δεν χρειάζεστε πια, μπορεί να έχετε κάνει γενική καθαριότητα, μπορεί να έχετε αλλάξει διακόσμηση, όμως, και πάλι το σπίτι φαίνεται ακατάστατο. Aν τα ‘χετε δοκιμάσει όλα, τι φταίει και δεν επικρατεί η τάξη; Κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Τα πεταμένα παπούτσια

Μπορεί να θέλετε να βλέπετε όλα τα παπούτσια για να τα βρίσκετε εύκολα, όμως, έτσι πρώτον χαλάτε την εικόνα του σπιτιού και δεύτερον, καταστρέφετε τα παπούτσια, γιατί χάνουν τη φόρμα τους. Αντίθετα, αποθηκεύοντας τα σε μια παπουτσοθήκη, τα προστατεύετε και διακοσμείτε τον χώρο με ένα ακόμα έπιπλο, που δεν είναι καθόλου ογκώδες και μάλιστα μπορείτε να το βρείτε και σε οικονομική τιμή.

*Φωτογραφία: brightside.me

Αφήνετε άστρωτα τα κρεβάτια

Η αλήθεια είναι πως όταν τρέχεις και δεν φτάνεις το πρωί για να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο και να ετοιμαστείς κι εσύ για τη δουλειά, δεν έχεις και πολύ χρόνο να στρώσεις όλα τα κρεβάτια του σπιτιού. Το πρώτο πράγμα που προσέχεις, όμως, σε μια κρεβατοκάμαρα είναι το κρεβάτι. Και τα άστρωτα σεντόνια είναι μία λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει κάθε υπνοδωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο, ακόμα κι αν κατά τ’ άλλα είναι τακτοποιημένο. Εκτός αυτού, έρευνες έχουν δείξει ότι ένα στρωμένο κρεβάτι επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας.

Απλώς γυρίστε τα μαξιλάρια από την άλλη μεριά, ισιώστε το σεντόνι έτσι, ώστε να εφαρμόζει με το πάπλωμα και τελειώσατε!

*Φωτογραφία: drjill-tips.com

Έχετε τις πλαστικές σακούλες σε κοινή θέα

Πλέον δεν κάνουμε συλλογή από πλαστικές σακούλες, όμως και πάλι μαζεύουμε αρκετές και συνήθως τις πετάμε μέσα σε μια πιο μεγάλη πλαστική σακούλα που καταλήγει σε μια γωνία της κουζίνας. Το θέαμα αυτό, όμως, δεν… κολακεύει ιδιαίτερα την εικόνα του σπιτιού. Προτιμήστε να τις συγκεντρώσετε όλες σε μια ειδική θήκη για πλαστικές σακούλες ή ακόμα καλύτερα σε ένα κουτί για να κρύβονται εντελώς.



Για ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και τάξη, δείτε στη φωτογραφία πώς μπορείτε να τις διπλώσετε.

Βουνά από… κουτιά

Τα κουτιά είναι η εύκολη λύση για να οργανώσεις τα πράγματά σου, όμως, όταν μαζεύονται στοίβες από πολλά μικρά σε μέγεθος κουτιά, ο χώρος δείχνει ακατάστατος και «γεμάτος». Αποφύγετε αυτό το λάθος αντικαθιστώντας τα με λιγότερα και μεγαλύτερα κουτιά.


Το χωλ γεμάτο πράγματα

Είναι πολύ βολικό να αφήνουμε στο χωλ τα πανωφόρια, τις τσάντες, τις ομπρέλες και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε πριν φύγουμε απ’ το σπίτι, όμως, έτσι η είσοδος του σπιτιού ασχημαίνει. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα αντικείμενα που έχετε εκεί σε κοινή θέα και πάρτε ιδέες από παλαιότερο άρθρο μας για το πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το χωλ- εξάλλου, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε και εμείς, αλλά και οι επισκέπτες όταν μπαίνουμε στο σπίτι. 



Ανοιχτά ράφια στην κουζίνα

Είναι η εύκολη λύση γιατί έχετε μπροστά σας ό,τι χρειάζεστε την ώρα που ετοιμάζετε το φαγητό, όμως, όταν όλα τα σύνεργα της μαγειρικής είναι μαζεμένα έτσι, κάνουν την κουζίνα να φαίνεται ακατάστατη. Προτιμήστε να κρατήσετε έξω μόνο ό,τι χρειάζεστε και αποθηκεύστε όλα τα υπόλοιπα στα ντουλάπια.

*Οι φωτογραφίες και μέρος των πληροφοριών προέρχονται από το Brightside.me

v