Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα και να οργανώσετε τα χειμωνιάτικα

Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα και να οργανώσετε τα χειμωνιάτικα

Για όλες εμάς τις νοικοκυρές ήρθε η δύσκολη ώρα του γνωστού εποχιακού βασανιστηρίου «ανεβάζω»/«κατεβάζω» ρούχα. Ο καιρός έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τις κρύες διαθέσεις του και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο τα στραβά μάτια. Θα θέλαμε δηλαδή... αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε το σπλάχνο μας να… ξεπαγιάσει με το κοντομάνικο. Μην αγχώνεστε όμως! Δείτε με ποιους τρόπους θα «κρύψετε» τα καλοκαιρινά και πώς θα οργανώσετε τα χειμωνιάτικα για να γλυτώσετε χώρο και χρόνο.

Bye Bye summer

1ο βήμα

Η μέρα της μπουγάδας



Δυστυχώς πριν αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα και αξεσουάρ, πρέπει να αφιερώσετε μία μέρα…στην μπουγάδα. Φροντίστε πριν πακετάρετε τα ρούχα να έχουν πλυθεί σωστά και να έχουν σιδερωθεί. Οι λεκέδες και οι άσχημες μυρωδιές «ποτίζουν» το ύφασμα και μπορούν να χαλάσουν την ποιότητα του ρούχου. Επιπλέον, προσελκύουν τον σκόρο και τα έντομα, οπότε αν δεν θέλετε να πετάξετε την επόμενη σεζόν «φαγωμένα» ρούχα, ξεκινήστε το πλύσιμο.

2ο βήμα

Ξεκαθάρισμα ρούχων

Όταν τα καλοκαιρινά ρούχα πλυθούν και σιδερωθούν έρχεται ή ώρα της… εκκαθάρισης. Απλώστε όλα τα ρούχα στο κρεβάτι και κατηγοριοποιήστε τα, ανάλογα με το είδος τους. Δείτε τι χρειάζεστε και τι όχι και μην φοβηθείτε να το ξεφορτωθείτε, για να κερδίσετε περισσότερο χώρο στην ντουλάπα. Αν δείτε ότι κάποια ρούχα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν τα φοράτε πια, μπορείτε πάντα να τα χαρίσετε στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Πακετάρισμα ρούχων


Φωτογραφία: chasingfoxes.com

Πακετάρετε τα ρούχα σας σε σακούλες κενού αέρος και πλαστικά καλάθια αποθήκευσης, πάλι ανάλογα με την κατηγορία τους. Όσον αφορά τα φορέματα και τα ανοιξιάτικα πανωφόρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μαξιλαροθήκες σας. Προστατεύουν τα ρούχα τόσο από τη σκόνη, όσο και από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!

 

Και επειδή, όλοι λίγο πολύ κρατάμε κάποια καλοκαιρινά ρούχα, κυρίως τοπ και μπλούζες για παν ενδεχόμενο, ένας τρόπος είναι να τα κρεμάσετε σε μία κρεμάστρα, εξοικονομώντας χώρο.

3ο βήμα

Πακετάρισμα παπουτσιών

Ο πιο απλός τρόπος για να φυλάξετε τα καλοκαιρινά παπούτσια είναι τα βάλετε πίσω στα κουτιά αποθήκευσής τους και στη συνέχεια, μέσα στη βαλίτσα( ή -τσες), ή σ’ ένα καλάθι.Αν, όμως, έχετε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι σας, κρύψτε τα παπούτσια σε ειδικές θήκες και βάλτε εκεί.

Winter is coming

Αξεσουάρ

Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα συρτάρι για να βάλετε τα φουλάρια και τα κασκόλ σας, μπορείτε να βρείτε πιο εφευρετικούς τρόπους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.



Πουλόβερ και μπλούζες



Τα μάλλινα πουλόβερ είναι πολύ ευαίσθητα και ο τρόπος που τα κρεμάμε μπορεί να χαλάσει τη φόρμα τους. Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να χαλάσει η γραμμή τους, διπλώστε το πουλόβερ με τον τρόπο που δείχνει το παρακάτω βίντεο:



Για αποφύγετε να βρίσκετε τις μπλούζες σας στον πάτο της ντουλάπας, μπορείτε να δέσετε λαστιχάκια στις άκρες της κρεμάστρας, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Φωτογραφίες: chasingfoxes.com

Παντελόνια

Εξοικονομήστε χώρο στα συρτάρια και χρησιμοποιήστε μεταλλικές κρεμάστρες σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ για να κρεμάσετε τα παντελόνια σας. 



Παπούτσια

Αν δεν έχετε χώρο στη παπουτσοθήκη, φτιάξτε στην ντουλάπα σας μια ειδική γωνιά για τα παπούτσια, κρεμώντας ειδικές θήκες για παπούτσια από κρεμάστρες. 

*Φωτογραφίες: pinterest.com

v