Τα λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και δεν χάνουμε κιλά

Τα λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και δεν χάνουμε κιλά

Όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας (δυστυχώς) αλλάζει, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε όχι μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά και να διατηρήσουμε τη φόρμα μας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν ευθύνεται μόνο η ηλικία γι’ αυτό αλλά και κάποιες δικές μας καθημερινές συνήθειες που τον επιβραδύνουν. Τώρα που θα μάθετε ποιες είναι, ευκαιρία να τις αλλάξετε!

Δεν κοιμάστε αρκετά

Πώς συνδέεται η έλλειψη ύπνου με τον μεταβολισμό μας πρακτικά; Αν δεν κοιμόμαστε αρκετά, η ενέργειά μας πέφτει κι έτσι ο οργανισμός καίει λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο –ειδικά για μία μαμά- να απολαμβάνει 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, όμως, τελικά είναι απαραίτητο όχι μόνο για την ξεκούραση μας, αλλά και για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Αν δυσκολεύεστε, δοκιμάστε να πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα πριν τον ύπνο- θα σας βοηθήσει.

Κάνετε καθιστική ζωή

Όταν περνάτε τη μισή σας μέρα καθισμένη στην καρέκλα του γραφείου, χωρίς να το καταλαβαίνετε, «χαλάτε» τον μεταβολισμό σας. Προσπαθήστε να σηκώνεστε κάθε μισή με μία ώρα και να περπατάτε, έστω και λίγο- αν μπορείτε να κάνετε και λίγο απλό stretching, ακόμα καλύτερα. Δείτε κάποιες απλές ασκήσεις στο παρακάτω βίντεο:

Τρώτε λίγο

Αν κόψετε μαχαίρι τις θερμίδες που καταναλώνετε, το σώμα σας παίρνει το μήνυμα ότι πεινάει και επιβραδύνει τον μεταβολισμό για να αποθηκεύσει όση περισσότερη ενέργεια μπορεί. Το να υπολογίζoυμε τις θερμίδες που παίρνoυμε καθημερινά είναι απαραίτητη διαδικασία αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, όμως, δεν πρέπει να το παρακάνουμε γιατί θα μας γυρίσει... μπούμερανγκ.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Ο οργανισμός μας εξαρτάται από το νερό για κάθε λειτουργία του. Γι' αυτό και η έλλειψή του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό. Για του λόγου το αληθές, έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό μπορεί να αυξήσει τα μεταβολικά μας επίπεδα κατά 30%- δεν είναι και λίγο! Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Δεν εστιάζετε σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και ασβέστιο

*Φωτογραφία: res.cloudinary.com

Δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όσοι γυμνάζονται ακολουθούν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη; Γιατί βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει το βάρος του, μας χορταίνει εύκολα με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό κι επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας. Εντάξτε στη διατροφή σας τα αυγά, το κοτόπουλο και τα ωμά αμύγδαλα.

Το ασβέστιο επίσης βοηθά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα το βρείτε και σε άλλες τροφές όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και οι σαρδέλες.

*Με πληροφορίες από το brightside.me

v