Η ηλικία του μπαμπά μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εμβρύου

Η ηλικία του μπαμπά μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εμβρύου

Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη πρέπει να προσέχουν τα πάντα:, τις συνήθειές τους, τη διατροφή, τη φυσική τους κατάσταση, ακόμα και την ψυχολογία τους. Οι γυναίκες που έχουν υπερβεί τα 35 χρόνια ζωής υποβάλλονται σε ειδικές εξετάσεις και πρέπει να προσέχουν διπλά αφού οι πιθανότητες επιπλοκής κατά την εγκυμοσύνη αυξάνονται.

Τι γίνεται, όμως, με την ηλικία των αντρών; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, δεν επηρεάζει μόνο η ηλικία της μαμάς την υγεία του αγέννητου παιδιού, αλλά και η ηλικία του μπαμπά!

Η μελέτη διεξήχθη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και το συμπέρασμα ήταν πως οι άντρες άνω των 45 που τεκνοποιούν, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν πρόωρα βρέφη με αυξημένο κίνδυνο περιπλοκών, όπως επιληπτικές κρίσεις και χαμηλό βάρος. Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 40 εκατομμύρια γέννες από το 2007 μέχρι και το 2016, καθιστώντας την έρευνα ως την πρώτη σημαντική μελέτη για το πόσο επηρεάζει η ηλικία του πατέρα το έμβρυο.

Εκτός από την ηλικία της μητέρας, λοιπόν, ενδεχομένως να πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ηλικία του πατέρα πριν την τεκνοποίηση!

Πηγή: thebump.com

v