7 ξεχωριστές παραστάσεις για πολύ μικρά παιδιά

7 ξεχωριστές παραστάσεις για πολύ μικρά παιδιά

Το θέατρο πλέον δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και παιδιά. Απευθύνεται και σε βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, που καλά- καλά μπορεί να μην έχουν αρχίσει ακόμα να λένε τις πρώτες τους λέξεις.

*Φωτογραφία: media.timeout.com

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, οι παραστάσεις για παιδιά που δεν έχουν καν χρονίσει αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό γιατί, απ’ ότι φαίνεται, ακόμα και τα μωρά είναι θεατρόφιλοι.

Θα βγω απ’ το αυγό

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης… βγαίνουν απ’ το αυγό τους. Πρωταγωνιστής είναι ο Λευτέρης, ένα μικρό περιστέρι που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα για ν’ ανακαλύψει τον κόσμο. Οι ήχοι, η μουσική, τα χρώματα και τα σχήματα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των λιλιπούτειων θεατών από τα πρώτα λεπτά της παράστασης.

Για ηλικίες από 4 έως 18 μηνών.

Πού: θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός.

Πότε: Σάββατο στις 10.30, 12:00 και 13:30.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (ένας γονιός και ένα μωρό), 20 ευρώ (δύο γονείς και ένα μωρό).

Το μωρό των 5 αισθήσεων

Στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν τις δυνάμεις και τις αισθήσεις τους κι αυτό ακριβώς κάνουν στη συγκεκριμένη διαδραστική παράσταση. Με αφορμή, λοιπόν, 5 κουτιά που είναι γεμάτα… αισθήσεις, οι μικροί θεατές θα οξύνουν την αφή, την ακοή, την όραση, την οσμή και τη γεύση, μαζί με τις 3 ηθοποιούς που βρίσκονται επί σκηνής.

Για ηλικίες από 6 μηνών έως 3,5 ετών.

Πού: θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα. 

Πότε: Σάββατο στις 12 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2019.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.

«Στη χώρα του Πουπωσγιατί»



Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση αυτοσχεδιασμού. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η μουσική, η κίνηση και ο χορός, που ξέρουμε πόσο συγκινούν τα μικρά παιδιά. Γι’ αυτό, εξάλλου, και το καστ απαρτίζεται από 3 χορευτές και 2 μουσικούς που στόχο έχουν να παρασύρουν το κοινό στον ρυθμό της μουσικής, δημιουργώντας κάθε φορά μια καινούρια ιστορία.

Για παιδιά από 10 μηνών έως 7 ετών.

Πού: Studio Κινητήρας, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη.

Πότε: Κυριακή στις 5.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ ενήλικες, 5 ευρώ βρέφη και παιδιά, 20 ευρώ οικογενειακό (δυο ενήλικες- δυο παιδιά).

Κάτι σαν κήπος



Η ομάδα Artika παρουσιάζει την παράσταση «Κάτι σαν κήπος», που μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά που έχουν σβήσει το πρώτο τους κεράκι. Η διάρκειά της είναι μικρή – συγκεκριμένα 30 λεπτά- κι έτσι θα είστε σίγουροι ότι το μικρό σας δεν πρόκειται να κουραστεί ή να βαρεθεί. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά ένας κήπος που ζωντανεύει, αλλάζει και μεταμορφώνεται.

Για παιδιά από 1 έως 5 ετών.

Πού: Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα). 

Πότε: Σάββατο στις 5.30.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, για φοιτητές, πολύτεκνους, άνω των 65 και κάτω των 25, η τιμή μειώνεται στα 8 ευρώ και στα 5 ευρώ για τους ανέργους.

Αβγώ

Από αυγό σε… αβγώ σας πάμε και όχι άδικα. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, λοιπόν, είχε μια πολύ πρωτότυπη και αξιόλογη ιδέα: να δείξουμε στα παιδιά πώς μεγαλώνουμε και πώς σιγά- σιγά ανοίγουμε τα φτερά μας, μακριά από τους γονείς μας. Στο έργο τα παιδιά βλέπουν ακριβώς αυτό: ένα αγόρι να ζει μέσα στο αυγό του, το οποίο όμως παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει όταν νιώσει έτοιμο.

Για βρέφη από 10 μηνών μέχρι και παιδιά 3 ετών.

Πού: Μουσική βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα.  

Πότε: Κυριακή στις 10.30 μέχρι 23 Δεκεμβρίου και 27,28 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 ευρώ, παιδικό και ομαδικό 8 ευρώ.

Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι



Καλά καταλάβατε! Το περιστέρι, ο Λευτέρης είναι το ίδιο περιστέρι που βγήκε απ’ το αυγό του στο θέατρο Άβατον. Η συγκεκριμένη παράσταση, λοιπόν, απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά από 18 μηνών (γι’ αυτό και διαρκεί 70 λεπτά) , που γίνονται συνταξιδιώτες στις περιπέτειες του Λευτέρη και τους περνάει τα μηνύματα της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της διαφορετικότητας.

Για παιδιά από 18 μηνών μέχρι 6 ετών.

Πού: θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός. https://www.theatroavaton.com/

Πότε: Σάββατο στις 5.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ κανονικό, 6 ευρώ για πολύτεκνους, 5 ευρώ για ανέργους και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων.

Κούκου μια βόλτα στο δάσος



Η ομάδα «Μορφές έκφρασης» παρουσιάζει ένα έργο που βασίζεται στο βιωματικό παιχνίδι, γι’ αυτό και γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό από τα παιδιά. Η παράσταση εστιάζει στη γνωριμία των μικρών θεατών με τη φύση μέσα από μια ξεχωριστή βόλτα στο δάσος, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Οι θεατές παίρνουν τα πρώτα τους οικολογικά μηνύματα και μάλιστα, με τη βοήθεια της μουσικής.

Για παιδιά από 18 μηνών έως 3 ετών.

Πού: Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Πετράλωνα.

Πότε: Κυριακή στις 3.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ,  οικογενειακό 7 ευρώ,  ομαδικό (από 10 άτομα και πάνω) 6 ευρώ.

v