Η εγκυμοσύνη είναι… μεταδοτική

Η εγκυμοσύνη είναι… μεταδοτική

Στο παρελθόν, πριν τα παιδιά, όταν σας έλεγε μια φίλη σας ότι είχε μείνει έγκυος, έτυχε να νιώσετε κι εσείς την ακατανίκητη επιθυμία να γίνετε μαμά; Αυτό περιγράφει σχετική έρευνα της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, σύμφωνα με την οποία η εγκυμοσύνη είναι… μεταδοτική.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 1720 γυναίκες, διήρκησε 10 χρόνια και τα ευρήματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα: περισσότερες από τις μισές γυναίκες είχαν ήδη αποκτήσει ένα παιδί μέχρι το τέλος της έρευνας.

Πώς εξηγείται αυτό; Στις συνεντεύξεις, οι γυναίκες ανέφεραν ότι επηρεάστηκαν από φίλες τους που τους ανακοίνωσαν ότι έμειναν έγκυες . Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την τάση να επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας και να παίρνουμε ανάλογες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει πως, όταν μια γυναίκα βλέπει μία φίλη της να έχει… φουσκωμένη κοιλίτσα, υποσυνείδητα το βιολογικό της ρολόι αρχίζει να χτυπάει κόκκινο! Ταυτόχρονα, όμως, παίρνει κουράγιο βλέποντας ότι μία άλλη γυναίκα τα βγάζει πέρα τόσο στην περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και στη μητρότητα και αρχίζει να σκέφτεται έντονα πως είναι κάτι που μπορεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία και η ίδια.  Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι φιλίες φαίνεται ότι επηρεάζουν και τον αριθμό των παιδιών που θα αποκτήσει μια γυναίκα για τους ίδιους λόγους- αν μπορεί η κολλητή να τα βγάλει πέρα με 3 παιδιά, γιατί να μην μπορείς κι εσύ;

Αν αναλογιστούμε τις δικές μας παρέες για μια στιγμή, θα δούμε πως η έρευνα μάλλον έχει πέσει μέσα. Συνήθως, οι κοριτσοπαρέες γίνονται αμιγώς μαμαδοπαρέες μέσα σε 1-2 χρόνια!

Πηγή: Brightside.me
v