Χριστούγεννα στην πόλη: Πώς να τα γιορτάσετε με τα παιδιά

Χριστούγεννα στην πόλη: Πώς να τα γιορτάσετε με τα παιδιά

Έπειτα από 3 μήνες με πολύ τρέξιμο, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μια ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο στα παιδιά μας και να κάνουμε πράγματα που θα αρέσουν και σε εκείνα και σε εμάς. Εξάλλου, μετά τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τα οικογενειακά γεύματα, μένει πολύς ελεύθερος χρόνος για να γεμίσουμε αυτές τις 2 εβδομάδες. Τα καλά νέα είναι πως οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη είναι πολλές και μάλλον δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε…

Stand up comedy για παιδιά

*Φωτογραφία: facebook/events

Το stand up μέχρι πρότινος απευθυνόταν σε ενήλικες όμως η παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου Comedy club: Comedy Xmas Special είναι αφιερωμένη στα παιδιά και απ’ ότι ακούμε, έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. Γονείς και παιδιά ταυτίζονται με τις ιστορίες του ταλαντούχου κωμικού, γελάνε και τραγουδούν σε μια παράσταση άκρως χριστουγεννιάτικη. Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε από τώρα εισιτήρια γιατί η προπώληση προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

*Φωτογραφία: ert.gr

*Για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Πού θα πάτε: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκαλη, Αθήνα).

Πότε: 22,25,26,29 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00 και 23,30 Δεκεμβρίου 2018 στις 15:30.

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 8 ευρώ, την ημέρα της παράστασης το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ένα μαγικό φεστιβάλ!

*Φωτογραφία: christmastheater.gr

Ποιο παιδί δεν θα ενθουσιαζόταν στην ιδέα ενός… μαγικού φεστιβάλ; Μπορεί τα παιδιά να μην γνωρίσουν τον Χάρι Πότερ όμως, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ξεχωριστά νούμερα και μαγικά κόλπα πλαισιωμένα από εντυπωσιακά σόου. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσετε τις διακοπές σας; 

Πού θα πάτε: Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, Λεωφόρος Βείκου 137.

Πότε: Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στις 8, Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 4 και στις 8 και Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 12 και στις 4.

Τιμή εισιτηρίου: τα εισιτήρια ξεκινούν από 10 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για παιδιά στην Ε ζώνη και φτάνουν τα 44 ευρώ για ενήλικες και τα 27 ευρώ για παιδιά για την Α ζώνη. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Χριστούγεννα στο… Αστεροσκοπείο

*Φωτογραφία: facebook.com/pg/athensobservatory

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώνει ξεχωριστές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά. Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου τα παιδιά 4-6 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο χριστουγεννιάτικο αστρονομικό εργαστήρι ενώ την επόμενη μέρα, διοργανώνεται ένα πρωτότυπο αστρονομικό παιχνίδι θησαυρού για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.

Πού θα πάτε: Λόφος Νυμφών, Θησείο.

Πότε: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. Απαραίτητη κ κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2103490055.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θέατρο, κλασική αξία!

Οι παιδικές παραστάσεις που παίζονται αυτήν την περίοδο είναι αμέτρητες κι έτσι οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο εμείς ξεχωρίσαμε κάποιες για να σας βοηθήσουμε. Τα «Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγέματα» της Ομάδας των 5 Εποχών, που παίζεται για έκτη συνεχή χρονιά είναι μια άκρως εορταστική παράσταση που αξίζει να δείτε.



Αν προτιμάτε τις κλασικές ιστορίες, ο «Μικρός Πρίγκιπας» στο Θέατρο 104 και τα «Χριστούγεννα του κ. Σκρουτζ» στο Αλίκη είναι δύο παραστάσεις που θα περάσουν στα παιδιά πολύ όμορφα μηνύματα. Το ίδιο ισχύει και για την παράσταση «Νάρκισσος και Ηχώ… και άλλες Μεταμορφώσεις» από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία.

Για να σας βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιους από τους διαγωνισμούς μας για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Πάρκα με άρωμα Χριστουγέννων

Δεν μένουμε στην πατρίδα του Άγιου Βασίλη αλλά μπορούμε να τον συναντήσουμε στα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Αθήνας. Εκτός από τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται εκεί, μπορείτε να συνδυάσετε την έξοδό σας με τα εορταστικά ψώνια ή μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Επιλέξτε ποιο πάρκο σας βολεύει από τον Φλοίσβο μέχρι την Παιανία και υπολογίστε ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα εκεί. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v