Η ομορφιά της μητρότητας μετά τον τοκετό

Η ομορφιά της μητρότητας μετά τον τοκετό

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας έχουν πείσει πως μια γυναίκα, αμέσως μετά τη γέννα, πρέπει να θυμίζει μοντέλο έτοιμη να πάρει μέρος σε επίδειξη μόδας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη. Μία λεχώνα δεν θυμίζει σε τίποτα τις ψηλόλιγνες και περιποιημένες πριγκίπισσες της Disney. Το φωτογραφικό έργο της Jade Beall, η οποία συγκεντρώνει φωτογραφίες γυναικών αμέσως μετά την γέννα, χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο ομάδες: αυτούς που έμειναν έκπληκτοι από την γενναιότητα των νέων μητέρων κι εκείνων που βρήκαν το έργο της υπερβολικό.

Μπορεί να μοιάζεις με έγκυος ακόμα και εβδομάδες μετά τη γέννα. Είναι φυσιολογικό.

Φώτο: katie_newnham

 «Προσπάθησα να βρω μια τέλεια φωτογραφία από τον γάμο μου, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε».

Φώτο: miss.ckiss

 «1 εβδομάδα μετά τον τοκετό έχω μια απαλή κοιλιά με φρέσκες ραγάδες».

Φώτο: sarebear629

«1 εβδομάδα μετά τον τοκετό και μπορώ να πω ειλικρινά ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο από όσο πίστευα ποτέ. Ήταν πολύ ευκολότερο συναισθηματικά αλλά εξακολουθώ να κλαίω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα χωρίς λόγο».

Φώτο: sageandnellie

 «12 ημέρες μετά τον τοκετό που μου χάρισε τον άγγελο μου αλλά και τα σημάδια στο σώμα μου».

Φώτο: takebackpostpartum

«Μου λείπει ο πρώτος καιρός μετά την γέννα, με την όμορφη, μαλακή, μετά τον τοκετό κοιλιά μου που φιλοξένησε το μωρό μου».

Φώτο: littlebirdbirthservices

 «Κάπως έτσι μοιάζει ένα σώμα 9 ημέρες μετά τον τοκετό. Και όχι, δεν με νοιάζει καθόλου εάν θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση ή όχι».

Φώτο: misstarateng

 «Αγαπώ την ουλή μου και ελπίζω πως δεν θα ξεθωριάσει πολύ γρήγορα».

Φώτο: aalder

«Αυτές οι δύο φωτογραφίες έχουν διαφορά 5 μηνών. 7 μήνες μετά τον τοκετό, και τα τζιν μου μού ταιριάζουν πολύ καλύτερα. Πάλεψα με την επιλόχειο κατάθλιψη, οπότε καθυστέρησα κοντά 4 μήνες μέχρι να αρχίσω να γυμνάζομαι πάλι.  Λίγα κιλά ακόμα και ο στόχος θα επιτευχθεί!».

Φώτο: www.reddit.com

 «Μάθετε να εκτιμάτε αυτά έχετε. Μη σταματήσετε να προσπαθείτε για αυτό που θέλετε, αλλά να αγαπάτε και τον εαυτό σας γι’ αυτό που ήδη είναι».

Φώτο: takebackpostpartum

Πηγή: brightside.me

v