Κορύφωση των ιώσεων και του ιού της γρίπης στις αρχές Μαρτίου: Πώς θα προστατεύσετε την οικογένειά σας

Κορύφωση των ιώσεων και του ιού της γρίπης στις αρχές Μαρτίου: Πώς θα προστατεύσετε την οικογένειά σας

Μπορεί ο χειμώνας σιγά- σιγά να φεύγει όμως οι ιώσεις, η γρίπη και το κρυολόγημα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μάλιστα, η κορύφωση της εποχικής γρίπης παρατηρείται την περίοδο που διανύουμε και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Επομένως, τώρα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί από ποτέ και να πάρουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που θα προστατεύσουν εμάς και την οικογένειά μας.

Η σημασία της ατομικής υγιεινής

Η τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής και ειδικά το τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι εξαιρετικά σημαντική για να μειώσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης ιών και μικροβίων. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι πρέπει να πλένουμε προσεκτικά τα χέρια μας με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα. Το πιθανότερο είναι πως τα παιδιά δεν μπορούν να υπολογίσουν ακριβώς τον χρόνο- για να τα βοηθήσετε, τραγουδήστε μαζί τους ένα αγαπημένο τους τραγούδι. Φυσικά, το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο κατά την επιστροφή μας έπειτα από οποιαδήποτε έξοδο, όπως τη δουλειά και το σχολείο, πριν και μετά το φαγητό και την χρήση της τουαλέτας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, τα υγρά μαντηλάκια με αλκοόλη ή τα αντισηπτικά υγρά είναι λύσεις που μπορούν να μας προστατεύσουν αρκετά αποτελεσματικά.

Πρωτόγαλα και σαμπούκο για τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από το κρυολόγημα, τη γρίπη και τις ιώσεις. Όπως είναι γνωστό, η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών και ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο βοηθούν σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το συμπλήρωμα διατροφής Terra Forte για όλη την οικογένεια και για παιδιά από 1 έτους και άνω με συστατικά που αποδεδειγμένα μας προστατεύουν από τους… εχθρούς της εποχής, οι πιθανότητες να νοσήσουμε ελαχιστοποιούνται. Το πρωτόγαλα (από βοοειδή) είναι ένα από αυτά λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης και της ιδιότητάς του να καταστέλλει τις φλεγμονές ενώ είναι ευεργετικό για όλες τις ηλικίες, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Μαζί με το σαμπούκο, ένα φυτό με ισχυρά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και άλλες ισχυρές ουσίες που δρουν κατά των ιών, το ανοσοποιητικό σύστημα θωρακίζεται επαρκώς και ο οργανισμός παραμένει προστατευμένος έναντι των απειλών. Ταυτόχρονα,  μειώνεται και ο κίνδυνος να «κολλήσουμε» τα μέλη της οικογένειάς μας και φυσικά να ταλαιπωρηθούμε αρκετές μέρες από τα ενοχλητικά συμπτώματα που θα μας κρατήσουν στο κρεβάτι.

Ωστόσο, ακόμα και να μην τα προλάβουμε στην αρχή τους, τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και του ιού της γρίπης μπορούν να περιοριστούν σημαντικά με το Terra Forte. Όταν μπορούμε να πάρουμε ένα τόσο απλό και αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης, το καλύτερο είναι να εκμεταλλευτούμε κάποια από τα πιο σημαντικά όπλα της φύσης!

Αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολη η μη συνύπαρξή μας με πολύ κόσμο στον ίδιο χώρο - κάποιες φορές είναι αναπόφευκτη. Ο συγχρωτισμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες ή η συνύπαρξη με τους συναδέλφους μας στο ίδιο γραφείο δεν μπορούν να αποφευχθούν. Ωστόσο, αν είναι εφικτό, μπορούμε να προσπαθήσουμε να μην χρησιμοποιούμε τα μέσα μεταφοράς τις ώρες αιχμής ή να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και τις δημόσιες υπηρεσίες τις ώρες με τον λιγότερο κόσμο. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο στην εφαρμογή μέτρο, όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα μικρόβια και οι ιοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε κλειστούς χώρους με πολυκοσμία.

Καλός και συχνός αερισμός των αιθουσών

Ένα τόσο απλό μέτρο μπορεί να προλάβει τα χειρότερα! Ακόμα κι αν το κρύο σας αποτρέπει από το να αερίσετε το σπίτι ή τον χώρο της δουλειάς σας, μάλλον πρέπει να αλλάξετε γνώμη. Ο σωστός αερισμός ανανεώνει την ατμόσφαιρα κι έτσι τα μικρόβια δεν αναπτύσσονται το ίδιο εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι να αερίζετε καθημερινά όλα τα δωμάτιο για δέκα λεπτά. Αν δεν αντέχετε το κρύο, απλώς μεταφερθείτε σε άλλο δωμάτιο, όμως μην ξεχνάτε πώς μπορεί να σας προστατεύσει μία τόσο απλή κίνηση.

v