O 6 μηνών γιος μου ξυπνάει κάθε δύο ώρες και θέλει αγκαλιά. Θα περάσει ποτέ; 

O 6 μηνών γιος μου ξυπνάει κάθε δύο ώρες και θέλει αγκαλιά. Θα περάσει ποτέ;
Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω ένα γιο 6 μηνών. Σχεδόν κάθε νύχτα ξυπνάει και θέλει αγκαλιά αλλά και να μου κρατά το χέρι. Πριν καιρό κοιμόταν συνεχόμενα μπορεί και 7 ώρες, ενώ τώρα ξυπνάει κάθε 2 ώρες. Όλοι μου λένε ότι τον καλόμαθα στην αγκαλιά… Τι να κάνω; Θα περάσει ποτέ;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: dynamic-cdn.tinystep.in

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καθώς τα παιδιά αναπτύσσονται αλλάζουν. Οι αλλαγές αυτές αφορούν όλες τους τις λειτουργίες και επηρεάζουν πολλά επίπεδα, όπως και αυτό του ύπνου.

Το μωρό σας είναι διαφορετικό μέρα με την ημέρα. Αυτό γίνεται εμφανές τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, λοιπόν, δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί το ότι άλλαξε ο τρόπος του, αλλά χρειάζεται να βρείτε κι εσείς νέο τρόπο για να τον φροντίσετε στην παρούσα φάση.

Μια συμπεριφορά αλλάζει όσο φροντίζουμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή της. Έτσι και στην περίπτωσή σας, δεν είναι κάτι που από μόνο του θα περάσει, αλλά χρειάζεται να το οδηγήσετε εσείς προς διαφορετική κατεύθυνση. Καθώς ο γιος σας μεγαλώνει, αλλάζει και η σχέση σας. Αρχικά του είναι απαραίτητη η αγκαλιά σας, αργότερα το χέρι σας, το βλέμμα σας, η φωνή σας, η παρουσία σας ακόμη και εάν δεν μπορεί να σας δει.

Καθώς μεγαλώνει λοιπόν, καλό θα ήταν να τον υποστηρίξετε στην αυτονόμησή του - τόση όση ταιριάζει σε κάθε αναπτυξιακή φάση. Ωστόσο, έχετε να του προσφέρετε απλόχερα τη φροντίδα σας με όποιους τρόπους τη χρειάζεται. Είναι υπέροχο που είναι διαθέσιμη η αγκαλιά σας σε αυτήν την τόσο τρυφερή φάση! Μην ενοχοποιήστε για την προσφορά σας. 

Η έγνοια είναι πολύ χρήσιμη ώστε να σας εξασφαλίσει ότι και ο τρόπος της φροντίδας σας αλλάζει, όπως ο γιος σας, οι ανάγκες του, η σχέση σας! Αξιοποιήστε την!

Να σας ζήσει!


*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v