5 απίστευτα και κρυμμένα πάρκα της Αθήνας για ανοιξιάτικες βόλτες με τα παιδιά

5 απίστευτα και κρυμμένα πάρκα της Αθήνας για ανοιξιάτικες βόλτες με τα παιδιά

Μπορεί ο καιρός ακόμη να έχει μικρά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο οι ημέρες γίνονται πιο ηλιόλουστες, η διάθεσή μας ανεβαίνει και επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ανοιξιάτικες βόλτες μαζί με εμάς και τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να πάρουμε τα βουνά για να έρθουμε σε επαφή με την φύση, αυτά τα πάρκα, αν και λιγότερο γνωστά είναι ιδανικά για περιπάτους, παιχνίδι και χαλάρωση. Ας πάρουμε λοιπόν… τα πάρκα!

Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης στα Βριλήσσια

Διεύθυνση: Υμηττού 57, Βριλήσσια

Στην καρδιά των Βριλησσίων βρίσκεται το πάρκο Μίκης Θεοδωράκης που συνδέεται με τον ποδηλατοδρόμο των Βριλησσίων και χρησιμοποιείται ως τόπος αναψυχής, τζόκινγκ, οικογενειακής βόλτας καθώς διαθέτει παιδική χαρά, αλλά και το νεοαναγερθέν κτίριο Νίκου Εγγονόπουλου, που φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το πάρκο επιτρέπει την χρήση ποδηλάτων και αν θελήσετε να ξεκουραστείτε ή να τσιμπήσετε ένα σνακ μπορείτε να καθίσετε στα σκιερά ξύλινα κιόσκια. 

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Ερυθραία

Διεύθυνση: Αισχύλου 18, Νέα Ερυθραία

Το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Ερυθραία έχει μοντέρνα αισθητική και συνδυάζει πράσινο με το υδάτινο στοιχείο.Υπάρχουν διάφορες ζώνες περιπάτου που χωρίζουν το πάρκο, ενώ κανάλια με νερό απλώνονται περιμετρικά. Στην μέση υπάρχει η κεντρική πλατεία που οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το καφέ τους όσο τα παιδιά παίζουν. Υπάρχει παιδική χαρά για μικρότερα παιδιά (άνω των 3 ετών) και πολλές δραστηριότητες για μεγαλύτερα όπως η κρεμαστή γέφυρα και οι εναέριες διαδρομές με σκοινιά. Καθώς υπάρχει αρκετή έκταση και πράσινο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι το πάρκο σε αντίθεση με άλλα πάρκα κλείνει λίγο πριν την δύση του ήλιου.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Στο πάρκο εκτός από το ανοιχτό θέατρο, τα όργανα γυμναστικής και το κυκλικό μονοπάτι για τρέξιμο, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην παιδική χαρά κάτω από τα πυκνά και καταπράσινα δέντρα. Το πάρκο διαθέτει καντίνα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφές σας, όσο τα παιδιά απολαμβάνουν το ατελείωτο παιχνίδι τους. Καθώς «ανοίγει» ο καιρός το άλσος αποκτά πολιτιστικό χαρακτήρα καθώς φιλοξενεί αξιόλογες εκδηλώσεις, συναυλίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αργυρούπολης

Διεύθυνση: Ολυμπίας 54,  Αργυρούπολη

Ένα πάρκο ιδανικό για περπάτημα και παιχνίδι είναι το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο στο Ελληνικό. Πρόκειται στην ουσία για έναν υπαίθριο…πολυχώρο, στον οποίο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο, να περπατήσουν στα δρομάκια ή να κάτσουν για πικνίκ. Το πάρκο διαθέτει επιπλέον, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο για πινγκ πονγκ, γήπεδο ποδοσφαίρου και φυσικά, παιδική χαρά. Αν η οικογένειά σας περιλαμβάνει και τετράποδους φίλους, το πάρκο είναι dog friendly και μάλιστα προσφέρει έναν ειδικό χώρο μόνο για σκυλιά.

Άλσος Προμπονά

Διεύθυνση: Ανθέων 53 (Ακρωτηρίου) 111 43 Νέα Φιλαδέλφεια

Το άλσος Προμπονά βρίσκεται στην περιοχή του Περισσού κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Παρόλο που το πάρκο δεν καλύπτει μεγάλη έκταση, διαθέτει μια διαδρομή μήκους 500 μέτρων και προσφέρεται για περίπατο ή τζόκινγκ. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και μπορούν να παίξουν ανενόχλητα είτε στο γήπεδο μπάσκετ, είτε στην παιδική χαρά. Είναι από τα πιο καθαρά πάρκα της Αττικής, όμως, πρέπει να έχετε φροντίσει από πριν να έχετε μαζί σας κάποιο αναψυκτικό ή σνακ, καθώς δεν υπάρχει κάποιο κυλικείο για να σας εξυπηρετήσει.

v