Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό

Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι αρκετά πολύπλοκη γι’ αυτό και πρωταγωνιστεί πολλές φορές στις συζητήσεις τόσο των γυναικών όσο και των αντρών. Ο γυναικείος οργασμός συνήθως μονοπωλεί την κουβέντα- είτε γιατί διαφέρει κατά πολύ από τον αντρικό, είτε γιατί θεωρείται κατά ένα μεγάλο μέρος του… ανεξερεύνητος.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι πλέον μιλάμε ελεύθερα για την γυναικεία σεξουαλικότητα και η ερωτική απόλαυση αφορά εξίσου και τα δύο φύλα, αρκετές γυναίκες προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 67% των γυναικών έχει προσποιηθεί περιστασιακά οργασμό. Για ποιους λόγους, όμως, ένα τόσο μεγάλο ποσοστό καταφεύγει στον «ψεύτικο» οργασμό;

Η κούραση

Έπειτα από μια ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις, δρομολόγια, δουλειές στο σπίτι κ.ο.κ. είναι σχεδόν δεδομένο πως η κούραση θα νικήσει την όρεξη για σεξ και τη λίμπιντο. Αν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε το ότι πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν θα γίνουμε αντιληπτοί από τα παιδιά, το επίπεδο δυσκολίας σε συνδυασμό με την εξάντληση, δυσχεραίνει την κατάσταση. Αρκετές γυναίκες λοιπόν αναφέρουν πως επιλέγουν να προσποιηθούν οργασμό για να τελειώσει το σεξ πιο γρήγορα και – πολύ απλά- να ξεκουραστούν.

Δίνουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση του συντρόφου τους

Κάποιες φορές βάζουμε την ευχαρίστηση του συντρόφου μας πάνω από τη δική μας, αφήνοντας στην άκρη όσα πραγματικά αρέσουν σε εμάς. Δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες του, όμως, εκείνος νομίζει ότι ικανοποιούμαστε εξίσου την ώρα της ερωτικής επαφής. Ωστόσο, για πολλούς άντρες η ικανοποίηση της συντρόφου τους είναι το ίδιο σημαντική με τη δική τους.

Η προσποίηση του οργασμού λειτουργεί… διεγερτικά

*Φωτογραφία: sigmalive.com

Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες, ο ψεύτικος οργασμός για κάποιες γυναίκες μπορεί να λειτουργήσει διεγερτικά. Είναι ένας τρόπος να περάσουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της επαφής και να κάνουν πιο ερωτικό και αισθησιακό το κλίμα. Κάποιες γυναίκες ισχυρίζονται πως έτσι ενθαρρύνουν τον σύντροφό τους να συνεχίσει πιο… δυναμικά με αποτέλεσμα και οι ίδιες να περνούν καλύτερα.

Νιώθουν ότι «πρέπει» να δείξουν ότι ικανοποιούνται

Σύμφωνα με έρευνες ένα σεβαστό ποσοστό γυναικών – περίπου το 15%- δυσκολεύεται να φτάσει στην κορύφωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία όμως, που το σεξ έχει εξέχουσα θέση και που «πρέπει» να αγκαλιάζουμε τη σεξουαλικότητά μας και να ικανοποιούμαστε, κάποιες γυναίκες νιώθουν μειονεκτικά. Αντί να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι τους αρέσει για να απολαύσουν το σεξ, καταλήγουν να ντρέπονται για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν και  την διαιωνίζουν υποκρινόμενες ότι περνούν πολύ καλά.

Τελικά, είναι σωστή ή λάθος πρακτική;

Προφανώς δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Το σεξ είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα και ο καθένας το αντιμετωπίζει διαφορετικά με βάση τις εμπειρίες, τα θέλω και τις απαιτήσεις του. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε προς όφελός σας την κατάσταση. Αν προσποιείστε συχνά οργασμό για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι ο σύντροφός σας θα νομίζει ότι σας αρέσουν συγκεκριμένες κινήσεις ή στάσεις που, ακόμα κι αν δεν σας αφήνουν αδιάφορες, δεν σας… ενθουσιάζουν. Άθελά σας, λοιπόν, «σαμποτάρετε» τον εαυτό σας και δεν τον αφήνετε να απολαύσει το σεξ. Συμβουλή μας είναι να αφεθείτε ελεύθερη, να είστε ειλικρινής με τον σύντροφό σας και να επιδιώκετε αυτά που σας αρέσουν. 

v