Πώς να στολίσετε το τραπέζι με τα πασχαλινά αυγά

Πώς να στολίσετε το τραπέζι με τα πασχαλινά αυγά

Το πασχαλινό τραπέζι είναι μια ξεχωριστή στιγμή για κάθε ελληνική οικογένεια. Μπορεί τα φαγητά (και κυρίως τα κρεατικά) να είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η διακόσμηση δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αφού βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας, δείτε πώς να στολίσετε με αυτά το γιορτινό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τις πιο πρωτότυπες ιδέες.

Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα για να τοποθετήσετε τα πασχαλινά αυγά και προσθέστε αντί για λουλούδια, λίγα εποχικά φύλλα.

Τοποθετείστε στο κέντρο του τραπεζιού τα καλά σας σερβίτσια το ένα πάνω στο άλλο και βάλτε τα πασχαλινά αυγά με λίγα ανθάκια.

Μια εναλλακτική πρόταση είναι μια γλάστρα εσωτερικού χώρου με  ψεύτικο γκαζόν, κεριά και φυσικά τα αυγά!

Προμηθευτείτε μια διώροφη ή ακόμα καλύτερα τριώροφη πιατέλα και στολίστε την με πράσινα φυτά, κεραμικούς και πορσελάνινους λαγούς.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κολωνάτα ποτήρια σας διαφορετικά. Βάλτε το πασχαλινό αυγό κάθε καλεσμένου σε μία μικρή αυτοσχέδια φωλίτσα, αναποδογυρίστε το ποτήρι και τοποθετείστε στο πάνω μέρος ένα ρεσό.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο λαγουδάκι μόνο με την χαρτοπετσέτα και το πασχαλινό αυγό. Στερεώστε τα αυτιά με ένα κοκαλάκι.

Μια ξύλινη πιατέλα, όσο λιτή κι αν φαίνεται είναι ένας υπέροχος τρόπος να στολίσετε το γιορτινό τραπέζι.

Φτιάξτε αυτοσχέδιες φωλίτσες και στολίστε τις με λουλούδια

Μπορείτε να τοποθετήσετε παραδοσιακά το αυγό στο κέντρο του κάθε πιάτου και στη μέση του τραπεζιού να τοποθετήσετε ένα βάζο με κρεμαστά αυγά.

Δημιουργήστε την δική σας ανθοδέσμη με αυγά χρησιμοποιώντας ένα μικρό καλαθάκι ή ένα βάζο.

Αντί για κεριά, τοποθετείστε στα κηροπήγια τα πασχαλινά αυγά και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Φωτογραφίες: pinterest.com

v