Έχω τύψεις που θα αφήσουμε το μωρό μας στη γιαγιά για να πάμε τριήμερο...

Έχω τύψεις που θα αφήσουμε το μωρό μας στη γιαγιά για να πάμε τριήμερο...
Ερώτηση:
Το μωράκι μου το καλοκαίρι θα είναι 8 μηνών. Ο άντρας μου έκλεισε ένα τριήμερο να πάμε διακοπές μόνοι μας και θα την αφήσουμε στην γιαγιά. Είναι σωστό; Μήπως μας ξεχάσει ή νιώσει εγκατάλειψη; Μένουμε σε άλλη πόλη οπότε χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μόνοι μας και λίγη ξεκούραση, αλλά έχω τρομερές τύψεις. Τι να κάνουμε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Θερμά συγχαρητήρια για την απόκτηση του μωρού σας! Μια διαφορετική, όμορφη και συνάμα απαιτητική περίοδος ζωής έχει ήδη ξεκινήσει για εσάς! Είναι πολύ σημαντικό που μέσα στην αγωνία της φάσης αυτής να φροντίσετε και να μεγαλώσετε σωστά το μωρό σας, έχετε έγνοια και για τη σχέση σας μεταξύ συντρόφων. Η σχέση σας, όχι απλά δεν πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα, αλλά αντιθέτως χρειάζεται ακόμη περισσότερη φροντίδα ώστε να μπορέσετε και οι δύο, καθένας από την πλευρά του, να προσφέρει τα μέγιστα και ως γονέας. Ένας καλός γονέας είναι ένας ευχαριστημένος σύντροφος. Η παραμέληση της σχέσης σας, του εαυτού σας και του συντρόφου σας, κάθε άλλο παρά σε καλά αποτελέσματα οδηγούν. Η φροντίδα της σχέσης σας φυσικά δεν γίνεται μόνο σε χρόνο που μπορείτε να έχετε οι δυο σας, που σαφώς είναι πολύτιμος, αλλά σε κάθε συνθήκη!

Είναι πολύ σημαντικό το συναίσθημά σας ώστε να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε μια απόφαση που σας ταιριάζει. Εάν εσείς βιώνετε έντονες ενοχές και νιώθετε το ταξίδι ως εγκατάλειψη, τότε αυτό το συναίσθημα θα εκπέμπετε και στο μωρό σας. Εάν εσείς αισθάνεστε ότι για εσάς έχει νόημα αυτό το ταξίδι, ότι θα φροντίσετε ο ένας τον άλλο και θα γυρίσετε ακόμη πιο δυνατοί και για το μωρό σας, τότε το μωρό σας θα εισπράξει ότι κάτι καλό κάνατε. Οπωσδήποτε το μωρό σας θα σας αναζητήσει και είναι πολύ φυσιολογικό αυτό να συμβεί. Εάν έχετε ένα πρόσωπο στο οποίο μπορείτε να εμπιστευτείτε τη φροντίδα του, τότε μένει να καταλήξετε στο πως εσείς αισθάνεστε για το ταξίδι αυτό.

Δυνατότητες υπάρχουν πολλές. Μπορείτε να κάνετε και το ταξίδι όλοι μαζί και να έχετε προσωπικές στιγμές οι δυο σας τόσο με το να μοιράζεστε τη φροντίδα του μωρού σας, όσο και αξιοποιώντας τις ώρες που εκείνο ξεκουράζεται. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο και μπορείτε να την υποστηρίξετε όμορφα.

Να σας ζήσει και να ζήσετε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v