Πρώτη φορά διακοπές με το μωρό σας: τι πρέπει να προσέξετε

Πρώτη φορά διακοπές με το μωρό σας: τι πρέπει να προσέξετε

Το καλοκαίρι έφτασε και έπειτα από μία μακριά και κουραστική εγκυμοσύνη αλλά και ένα δύσκολο διάστημα λοχείας το μόνο που θέλετε είναι να πάρετε το μωρό σας και να πάτε διακοπές! Η αλήθεια είναι πως χρειάζεστε ένα διάλειμμα, αφού ο πρώτος καιρός με το μωρό, εκτός από ευτυχία και απέραντη αγάπη, εμπεριέχει άγχος, ανασφάλεια και διατάραξη των οικογενειακών ισορροπιών.

Εάν, λοιπόν, έχετε ήδη αποφασίσει πως θα πάτε διακοπές με το μωρό σας, φροντίστε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το αγγελούδι σας, χωρίς όμως να αμελήσετε τη φροντίδα ή τη διατροφή του! 

Επιλέξτε έναν κοντινό προορισμό

Όταν ταξιδεύετε με ένα μωρό, ο προορισμός των καλοκαιρινών σας διακοπών είναι σημαντικό να είναι σχετικά κοντινός. Έτσι, εάν προκύψει για παράδειγμα μια ασθένεια, θα είστε κοντά στη βάση σας για να το αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, όσο πιο μικρή είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσετε, τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθεί το μωρό αλλά και εσείς. Αυτό σημαίνει πως το ταξίδι σας θα είναι ευχάριστο και χωρίς πολλές γκρίνιες. Τέλος, επιλέξτε ένα μέρος που μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο ή που να διαθέτει συχνά ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά δρομολόγια ώστε να μην νιώσετε εγκλωβισμένοι, ενώ παράλληλα φροντίστε να έχει παιδιατρική κλινική και αξιόπιστους γιατρούς.

Μην αμελήσετε τη διατροφή του μωρού σας  

Είναι κατανοητό πως στις διακοπές μας θέλουμε να αποστασιοποιηθούμε από καθημερινές υποχρεώσεις όπως το μαγείρεμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το μωρό σας βρίσκεται σε μια ηλικία που η διατροφή του έχει εξαιρετική σημασία. Για να είστε σίγουροι πως παίρνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες χωρίς, όμως, να περνάτε ακόμα και στις διακοπές σας πολύ χρόνο μαγειρεύοντας, προμηθευτείτε με βρεφικές τροφές όπως τo εμπλουτισμένο προϊόν με γιαούρτι για βρέφη ΔΕΛΤΑ Advance, αξιόπιστο εδώ και 20 χρόνια. 

Πρόκειται για ένα επιδόρπιο γιαουρτιού κατάλληλα μελετημένο και ειδικά εμπλουτισμένο για την υγιή ανάπτυξη των μωρών από 6 μηνών, αφού παρασκευάζονται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα χωρίς χρωστικές και συντηρητικά και περιέχουν τις βιταμίνες που χρειάζονται τα μωράκια μας: φολικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, γαλακτικό σίδηρο - μια από τις πιο απορροφήσιμες μορφές σιδήρου, ασβεστίου , Β12 και Β2. 

Ακόμα κι αν το μωρό σας είναι δύσκολο σε νέες γεύσεις, μάλλον θα του αρέσει μία από τις 7 απαλές και ήπιες γεύσεις που διαθέτουν τα ΔΕΛΤΑ Advance, ενώ συνδυάζει τα οφέλη του γιαουρτιού με αυτά των φρούτων και των δημητριακών σε μία σειρά προϊόντων χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας συμβάλλοντας από νωρίς στη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Λίγα παιχνίδια και καλά

Πολλοί γονείς μπαίνουμε στον πειρασμό να κουβαλήσουμε στις διακοπές ολόκληρο το παιδικό δωμάτιο από ανασφάλεια μήπως το μωράκι μας βαρεθεί. Πιστέψτε μας, αυτό δεν είναι απαραίτητο! Επιλέξτε λίγα παιχνίδια που γνωρίζετε πως τα προτιμά για τις… δύσκολες ώρες και ελαφρύνετε τις αποσκευές αλλά και το άγχος σας. Το μωρό σας χρειάζεται μόνο τον χρόνο και τη καλή διάθεση της μαμά και του μπαμπά για να περάσει όμορφα. Όλα τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ασήμαντα και μικρά.

Μην ξεχάστε να αφήσετε πίσω τις έγνοιες της πόλης

Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να φύγετε για διακοπές με το μωρό σας, αφήστε πίσω όλες τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις σας, φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας, οπλιστείτε με υπομονή και απολαύστε το μωρό σας όσο περισσότερο μπορείτε! Σκεφτείτε πως πολύ σύντομα η χειμερινή ρουτίνα θα έχει επιστρέψει και δεν θα μπορείτε να είστε δίπλα του όσο θα θέλατε. Επίσης, μην ξεχνάτε πως οι συγκεκριμένες διακοπές είναι μοναδικές αφού του χρόνου τέτοια εποχή το μωράκι σας δεν θα είναι πια μωρό αλλά ένα μικρό, χαριτωμένο παιδάκι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v