4 αλήθειες για την προετοιμασία της μητρότητας που δεν μας είπε κανείς

4 αλήθειες για την προετοιμασία της μητρότητας που δεν μας είπε κανείς

Αποφάσισες πως έφτασε ο καιρός να γίνεις μητέρα! Οι προσπάθειες ξεκινούν και ξαφνικά, η επικείμενη εγκυμοσύνη, γίνεται το επίκεντρο του κόσμου σου. Το μωρό σου, παρόλο που ακόμα είναι μόνο μια ιδέα, κυριαρχεί ήδη σε όλες σου τις αποφάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που δεν σου είπε ποτέ κανείς - τόσο για τις υπέροχες μέρες που διανύεις, όσο και για εκείνες που θα ακολουθήσουν.

Δεν χρειάζεται να ακολουθείς όλες τις συμβουλές που ακούς

«Οι παλιοί ξέρουν… ν’ ακούς την εμπειρία»: φράση που σε ακολουθεί από τη στιγμή που αποφασίζεις να γίνεις μαμά, μέχρι και την ενηλικίωση του παιδιού σου. Οι έμπειροι συγγενείς και φίλοι δείχνουν να έχουν τις απαντήσεις για όλα όσα σου συμβαίνουν και είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σου συμβουλές και διδαχές. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι πάντα έτσι.

Κάθε άνθρωπος είναι (ευτυχώς!) διαφορετικός και κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κώδικες. Όταν μια γυναίκα, λοιπόν, αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της και να γίνει μαμά, δεν χρειάζεται να ακολουθεί όλες τις συμβουλές που ακούει. Μπορεί να της λείπει η εμπειρία της μητρότητας αλλά διαθέτει πείρα από τη ζωή και τον εαυτό της. Θα ακούσει προσεχτικά όσα έχουν να της πουν, θα τα φιλτράρει, θα συνυπολογίσει τις δικές της επιθυμίες και αρχές και τελικά θα αποφασίσει το καλύτερο για την ίδια και την οικογένειά της. Κι αν κάποιος σας πει πως οι επιλογές σας είναι λανθασμένες, απλά χαμογελάστε!

Ό,τι τρώει η μαμά, τρώει και το παιδί

Μπορεί να μην μοιάζει με αλήθεια που δεν έχουμε ακούσει, όμως παραμένει μια αλήθεια που συχνά ξεχνάμε στην προοπτική μιας εγκυμοσύνης. Η έγνοια της γυναίκας είναι περισσότερο στην επίτευξη της εγκυμοσύνης, στη δουλειά και τα χρήματα, στην αναπροσαρμογή του σπιτιού, στο νέο οικογενειακό αυτοκίνητο  ή την ψυχολογική προετοιμασία της οικογένειας. Ωστόσο, τόσο η περίοδος της εγκυμοσύνης όσο κι αυτή που προηγείται ή έπεται (θηλασμός), έχει να κάνει κυρίως με τη διατροφή μας αφού το σώμα μας θα είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει και θα θρέψει το νέο μέλος της οικογένειας.

 

 

Η διατροφή μας πρέπει να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει  απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως: Μαγνήσιο, Σίδηρο, Φολικό οξύ, Βιταμίνες C, D και B, Ασβέστιο και Ιώδιο. Εκτός από φρούτα, λαχανικά ή άπαχο κρέας, καλό είναι να πίνετε αρκετό γάλα.  Το Frisomum DualCare+  από την FrieselandCampina  είναι ένα νέο καινοτόμο προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες. Πρόκειται για ένα ρόφημα γάλακτος σε σκόνη το οποίο, με 2 ποτήρια των 200ml,  καλύπτει σε σημαντικό βαθμό τα  παραπάνω θρεπτικά συστατικά προετοιμάζοντας τον οργανισμό σας  να ανταπεξέλθει στην ιδιαίτερη περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες. 

Επιπλέον, ανταποκρίνεται και στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιόδου  αναφορικά με το βάρος και την πέψη, αφού εξασφαλίζει ισορροπημένη ποσότητα ενέργειας. Τέλος, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να πέπτεται, να απορροφάται και να μεταβολίζεται με πιο αργούς ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα  έχει υπέροχη γεύση Μέλι Βανίλια!

Η ψυχική σου υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική

Παράλληλα με το σώμα, όμως, πρέπει να τρέφεται κατάλληλα και η ψυχολογία σας! Καταστάσεις που ενδέχεται να σας προκαλέσουν πολύ κι αδικαιολόγητο άγχος καλό είναι να αποφεύγονται. Το εργασιακό αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον θα πρέπει να σέβονται την ανάγκη σας για ψυχική ηρεμία και να την διαφυλάττουν.

Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα εφικτό. Οι απαιτήσεις της δουλειάς δεν σταματούν ποτέ ενώ όλο και κάποιο σχόλιο, εν είδη έμπειρης συμβουλής, θα προκύψει από την μαμά, την πεθερά, μια φίλη ή την θεία από το χωριό. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθήστε απλά να μην δίνετε σημασία. Βάλτε σταδιακά τα όριά σας και κάντε το καλύτερο δυνατό για την οικογένειά σας.

Η σχέση με τον πατέρα του παιδιού είναι η πιο σημαντική όλων

Η μητρότητα μπαίνει πολύ συχνά εμπόδιο στη σχέση μας με τον σύντροφό μας. Γίνεται ακούσια και, ως ένα βαθμό, δικαιολογημένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως μία αρμονική και ισορροπημένη σχέση με τον πατέρα του παιδιού μας θα ορίσει και θα σταθεροποιήσει τα θεμέλια της οικογενειακής μας ζωής.

Καλό είναι, λοιπόν, να μην την παραμελείτε και να προσπαθείτε από κοινού να κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον, τον θαυμασμό και τον αμοιβαίο σεβασμό. Διατηρήστε τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντα που μοιράζεστε και συνεχίστε να μιλάτε! Η συζήτηση λύνει προκαταβολικά πολλά προβλήματα και διαφωνίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v