Αν μια γυναίκα κάνει εμφύτευση, υπάρχει περίπτωση το ωάριο να απομακρυνθεί με την επόμενη περίοδο;

Αν μια γυναίκα κάνει εμφύτευση, υπάρχει περίπτωση το ωάριο να απομακρυνθεί με την επόμενη περίοδο;

Ερώτηση:
Γεια σας. Η απορία μου είναι, αν μια γυναίκα είναι στα στάδια της εμφύτευσης και πάρει χάπια για να δει περίοδο λόγω προβλημάτων με την έμμηνο ρύση, σημαίνει ότι το ωάριο θα απομακρυνθεί μαζί με το αίμα της περιόδου; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την απάντηση εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Η ερώτηση σας δεν είναι σωστά δομημένη, οπότε η απάντηση μου είναι η εξής: αν πιθανόν προσπαθήσει να εμφυτευτεί το έμβρυο και πάρετε φάρμακα ενάντια σε αυτό, σίγουρα θα έρθει περίοδος και δεν θα εμφυτευτεί το έμβρυο. Το ωάριο που λέτε, πεθαίνει σε μια μέρα αν δεν γονιμοποιηθεί. Από εκεί και ύστερα, το θέμα με τις εμφυτεύσεις τις συγκεκριμένες μέρες έχει να κάνει με το τάιμινγκ του κύκλου σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v