Γιατί δεν πρέπει να αμελείτε τον... οργασμό σας!

Γιατί δεν πρέπει να αμελείτε τον... οργασμό σας!

Η σεξουαλική μας δραστηριότητα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, που συχνά μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα επειδή η καθημερινότητα και οι αμείλικτοι ρυθμοί της μας αναγκάζουν να την παραμελούμε. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν θα ‘πρεπε να αναζητούμε διαρκώς χρόνο γι’ αυτήν ανάμεσα σε δουλειές και αγγαρείες, αλλά να αποτελεί μία από τις πιο βασικές μας προτεραιότητες. Ένας από τους λόγους, ο πιο σημαντικός, είναι ο οργασμός και τα ωφέλη που κουβαλούν αυτά τα λίγα μα τόσο απολαυστικά δευτερόλεπτα που διαρκεί:

Για εσάς

Ως γυναίκα, έρχεστε αντιμέτωπη κάθε μήνα με τους πόνους της περιόδου. Δεν είναι και λίγες, όμως, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν διάφορα παρεμφερή συμπτώματα έως και δύο εβδομάδες πριν την περίοδο (PMS). Ο οργασμός, λοιπόν, είτε μέσω ερωτικού συντρόφου είτε μέσω αυνανισμού, είναι μια πολύ καλή απάντηση στους πόνους που ταλαιπωρούν μια γυναίκα πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Πριν τον οργασμό, η μήτρα μιας γυναίκας είναι χαλαρή, αλλά τη στιγμή της κορύφωσης η ροή του αίματος αυξάνεται και καθώς η μήτρα συσπάται, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ουσίες που δρουν ως φυσικά αναλγητικά, ανακουφίζοντας από τους πόνους. Ο οργασμός μπορεί, επίσης, να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός σε ημικρανίες και κάθε είδους κεφαλαλγίες, σύμφωνα με σχετικές έρευνες.

Κατά τον οργασμό, απελευθερώνονται μια σειρά από ορμόνες όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες που ενισχύουν την απόλαυση και μας κάνουν αισθητά πιο χαρούμενους και πιο χαλαρούς βελτιώνοντας τη διάθεση και τον ύπνο μας. Με λίγα λόγια, το καλό σεξ μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση στο έντονο στρες και τις αϋπνίες.

Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού και αποτελεί ένα είδος άσκησης με την οποία καίτε αρκετές από τις περιττές θερμίδες σας και καταπολεμάτε τα «ψωμάκια».

Τέλος, αν και δε μοιάζει τόσο σημαντικό, έχετε υπ’ όψιν ότι ένας καλός οργασμός μπορεί να διώξει έναν πολύ επίμονο λόξυγγα.

Για τη σχέση σας

Το καλό σεξ που οδηγεί στον αμοιβαίο οργασμό είναι το κυριότερο συστατικό σε μια υγιή και μακροχρόνια σχέση. Δύο άνθρωποι που μοιράζονται την καθημερινότητα και τα άγχη που κουβαλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι έχουν στη διάθεσή τους το απόλυτο όπλο κατά του στρες και της αλλεπάλληλης καταπόνησης, αρκεί να μοιραστούν τη δύναμή του και να τη χρησιμοποιήσουν «για καλό».

Ζητώντας από τον σύντροφό σας να σας «φροντίσει», φροντίζετε ταυτόχρονα τη σχέση σας, καθώς ο οργασμός σας λειτουργεί ως εξαιρετικό τονωτικό και για τη δική του διάθεση και αυτοποεποίθηση. Την ίδια στιγμή, εσείς νιώθετε ικανοποιημένη, χαλαρή, καλόκεφη και έτοιμη να βάλετε στο συρτάρι όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που σας εκνευρίζουν και σας βασανίζουν όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε.

Φροντίστε κι εσείς για τη δική του απόλαυση, όμως, και δεν θα χάσετε. Πέρα από το ότι, το καλό σεξ αποτελεί την καλύτερη θωράκιση κατά της απιστίας, οι συχνοί οργασμοί τονώνουν ακόμη περισσότερο την ερωτική διάθεση. Κάπως έτσι, η ζωή κυλά καλύτερα και η φλόγα διατηρείται ζωντανή, αφού ένα από τα σημαντικότερα ωφέλη του οργασμού είναι πως… τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Μην ξεχνάτε μόνο ότι οι καλύτεροι οργασμοί επιτυγχάνονται στη μέση του κύκλου σας και πως δεν βλάπτει καθόλου (ούτε εσάς ούτε τη σχέση σας) εάν, που και που, τους πετυχαίνετε και μόνες σας!

v