«Αγαπητή μέλλουσα μαμά»: Να τι θα συμβεί την ημέρα της γέννας

«Αγαπητή μέλλουσα μαμά»: Να τι θα συμβεί την ημέρα της γέννας

Όταν πρόκειται να γίνεις για πρώτη φορά μαμά το μόνο που μπορείς να νιώσεις είναι τεράστια αγάπη και υπερηφάνεια για το μωρό που σε λίγο καιρό θα κρατάς στην αγκαλιά σου. Και για να είμαστε ειλικρινείς...και λίγο φόβο-μιας και δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Η δημοσίευση αυτής της μαμάς θυμίζει σε εμάς τις παλιές εκείνες τις απίστευτες στιγμές που ζήσαμε και προετοιμάζει τις νέες για το θαύμα της φύσης.

 

«Αγαπητή μέλλουσα μαμά,

Όποιες προσδοκίες κι αν είχες για το πώς θα πάει αυτή ημέρα, ξέχασέ τες από τώρα. Τίποτα δεν θα πάει όπως το ‘χεις σχεδιάσει. Αλλά δεν πειράζει. Ο στόχος σου πλέον είναι ένας και μοναδικός: να γεννήσεις ένα υγιές κι ευτυχισμένο μωρό! Κατά τ’ άλλα, να είσαι προετοιμασμένη για τα παρακάτω.

Ναι, θα πονέσεις.

Έχεις, όμως, την επιλογή της επισκληρίδιου. Μη διστάσεις να το κάνεις φοβούμενη τι θα πούνε για σένα. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι έχεις υπερδυνάμεις. Αν πάλι, δε θες, ζήστο με τον φυσικό τρόπο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, είναι απλώς μια επιλογή.

Αν είσαι ματαιόδοξη σαν κι εμένα, περιποιήσου το πρόσωπο και τα μαλλιά σου για τις φωτογραφίες που θα ανεβάσουν οι άλλοι στα social media. Αν δεν θέλεις να έχεις τα χάλια σου, βρες λίγο χρόνο να το μεθοδεύσεις.

Μην σκέφτεσαι συνέχεια ποιος θα δει τ’ απόκρυφά σου και ποιος όχι. Έτσι κι αλλιώς, δεκάρα δεν θα δίνεις την ώρα που γεννάς. Το μόνο που θα σκέφτεσαι είναι πότε θα τελειώσεις κι ας μπει μέσα όποιος θέλει.

Ο άντρας σου θα πει και θα κάνει πολλές ανοησίες την ώρα της αναμονής

Θα σου σπάσει τα νεύρα. Θα τρώει μπροστά σου και θα κάνει ζάπινγκ σαν μανιακός. Την ώρα, όμως, που μετράει πιο πολύ θα είναι υπέροχος και θα σε κάνει περήφανη.

Μόλις βγει το μωρό σου, θα είναι σαν κλώνος του άντρα σου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια φάρσα που σκαρφίστηκε κάποτε ο Θεός για να σπάει πλάκα. Όλες οι θυσίες που έκανες, τα βάσανα που πέρασες, πάνε στράφι για να λένε όλοι πόσο μοιάζει σ’ εκείνον. Προετοιμάσου για πολλά: “Πω πω! Τίποτα δεν πήρε από σένα!” 

Σκέψου τι θα ‘θελες να φας μετά τη γέννα και ανέθεσε σε κάποιον να σου το φέρει μόλις τελειώσεις. Θα πεινάς σαν τρελή και θα θες να φας “σαβούρες”. Κανονικά, όμως, όχι σαν αυτά που βρίσκεις στο κυλικείο.

Πάρε σπίτι ό,τι και αν σου φέρουν, όσο άχρηστο και αν μοιάζει

Τα δικτυωτά εσώρουχα, τις κρέμες, τις πάνες, όλα. Κάτι θα βρεις να τα κάνεις αργότερα. Στην τελική, ψάξε στο Pinterest που έχει μια ιδέα για τα πάντα.

Η επιστροφή στο σπίτι με το αμάξι θα είναι μια κόλαση. Ο άντρας σου θα οδηγεί όπως πάντα, αλλά τώρα δεν θα σου αρέσει καθόλου. Πως είναι δυνατόν να μην είχες προσέξει πόσο επικίνδυνα οδηγεί; Πως θα τον αφήσεις να οδηγεί με το παιδί σου μέσα;

Δεν ξέρεις τι είναι κούραση μεχρι να περάσεις την πρώτη εβδομάδα με το νεογέννητο

Προετοιμάσου για την απόλυτη εξάντληση και οπλίσου με άφθονο καφέ. Με το χρόνο το συνηθίζεις και μπορεί σύντομα να κοιμάσαι τα βράδια. Αν και δεν πρόκειται ποτέ ξανά να έχεις ύπνο βαθύ και γλυκό.

Την πρώτη εβδομάδα θα ‘χεις πολλές επισκέψεις. Τη δεύτερη, λιγότερες. Μετά από ένα μήνα, δεν θα ‘ρχεται κανείς στο σπίτι σου. Μόνο ο άντρας σου που θα σε βρίσκει με τις πυτζάμες χάλια από γάλατα και σάλια. Θα τον πρήζεις με την κούρασή σου, θα σε παρηγορεί και θα κρατά το παιδί για να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο. Στο μεταξύ θα παραγγέλνει φαγητό και θα τον αγαπήσεις όσο ποτέ.

Καλωσήρθες στην καινούργια σου ζωή. Ετοιμάσου για μια πρωτόγνωρη ευτυχία.

Το μωράκι σου θα κυριεύσει τη ζωή σου και θα την αλλάξει προς το καλύτερο. Κάθε μέρα θα αναρωτιέσαι πως μπόρεσες να ζεις χωρίς αυτό. Είναι μια αγάπη βαθύτερη που δεν εκφράζεται με λόγια. Είναι όλη σου η ζωή. Απόλαυσέ το!»

v