Υποφέρω από κούραση και ελκώδη κολίτιδα. Μήπως πλησιάζω την εμμηνόπαυση;

Υποφέρω από κούραση και ελκώδη κολίτιδα. Μήπως πλησιάζω την εμμηνόπαυση

Καλησπέρα σας. Έχω ελκώδη κολίτιδα με συμπτώματα κούρασης, εξάντλησης και πάρα πολλές φορές με καταβάλλει ισχυρό άγχος με ταχυπαλμίες κλπ. (Δεν έχω πρόβλημα με την καρδιά.) Μου πρότειναν ένα σκεύασμα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, θεανίνη, τίλιο, πασιφλόρα και μελισσόχορτο. Διαβάζω όμως πως πολλά από τα συστατικά μειώνουν την πίεση. Όταν είμαι ήρεμη, έχω πίεση περίπου στο 10 με 10.5 υψηλή και 6 με 6.5 χαμηλή. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα μπορούσα να πάρω ένα τέτοιο σκεύασμα; Είμαι γυναίκα, 47 χρονών με ύψος 1,67 και 61 κιλά. (Ίσως να πλησιάζω την εμμηνόπαυση, έχω περίοδο αλλά διακρίνω κάποιες αλλαγές.) Σας ευχαριστώ πολύ.

Το θέμα σας είναι προφανές ότι δεν είναι μαιευτικό-γυναικολογικό. Θα σας συμβούλευα να μιλήσετε με έναν ειδικό παθολόγο, γαστρεντερολόγο που ασχολείται ειδικά με αυτά τα θέματα. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v