Τι δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα των παιδιών

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα των παιδιών

Το σχολείο ξεκίνησε και το νέο καθημερινό πρόγραμμα του σπιτιού μπαίνει σιγά σιγά σε εφαρμογή. Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά κι έχουν εξοπλιστεί με όλα τα βασικά. Είναι όμως έτοιμα να αντιμετωπίσουν μόνα τους οτιδήποτε μπορεί να τους συμβεί κατά τη διάρκεια του σχολείου, όπως π.χ. η ξαφνική πείνα, ένα λερωμένο ρούχο ή ένα μικροατύχημα; Για να εξασφαλίσουμε ότι είναι, εκτός από βιβλία και τετράδια, η σχολική τους τσάντα πρέπει να περιλαμβάνει και αυτά τα πολύ σημαντικά εφόδια:

Υγιεινά σνακ για το διάλειμμα και παγουράκι με νερό 

Όσο καλό πρωινό και να του έχετε ετοιμάσει, ένα παιδί δεν γίνεται να μην πεινάσει ξανά κατά τη διάρκεια της μέρας. Το κολατσιό είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό γεύμα γιατί δίνει στο παιδί την επιπλέον ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στα μαθήματα και τις δραστηριότητες που απομένουν ως το μεσημέρι που θα επιστρέψει στο σπίτι για φαγητό.

Για να μην καταφύγει το παιδί σε τυποποιημένα σνακ απ’ το κυλικείο, καλό είναι να το εφοδιάσετε με πιο υγιεινές επιλογές, κάτι που να μπορεί εύκολα να τσιμπάει στα διαλείμματα. Καλές λύσεις είναι οι μπάρες δημητριακών – σπιτικές ή κάποιες από τις πολλές που κυκλοφορούν πλέον και αρέσουν στο παιδί – τα πολύσπορα κριτσίνια ή τα κριτσινοκούλουρα με σουσάμι.



Επίσης, μην ξεχάσετε να γεμίσετε το παγούρι του με δροσερό νερό. Έτσι, δεν θα διψάσει ποτέ – ούτε στο μάθημα – θα μπορεί να το ξαναγεμίζει όποτε θέλει και δεν θα βρεθεί στην επίφοβη θέση να πιει από ένα τυχαίο ποτήρι ή το παγούρι κάποιου άλλου παιδιού.

Κιτ πρώτων βοηθειών για μικροατυχήματα

Στο σχολείο και ειδικά στα διαλείμματα, που το παιχνίδι φουντώνει, τα παιδιά τρέχουν ανέμελα εδώ κι εκεί με συνέπεια να πέφτουν και να χτυπούν. Μια πληγή, όσο μικρή και αν είναι, θέλει πάντα μια βασική περιποίηση για να μην εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο.

Γι’ αυτό, μπορείτε να εξοπλίσετε το παιδί με μία εύχρηστη λύση πρώτων βοηθειών για μικροατυχήματα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το κιτ περιποίησης πληγών της Hansaplast που καλύπτει αποτελεσματικά τις 3 βασικές ανάγκες: τον καθαρισμό, την προστασία και την επούλωση. Το κιτ περιλαμβάνει τρία προϊόντα που είναι διακριτά και εύχρηστα για το παιδί, αλλά και ιδανικά για την γρήγορη και πλήρη αντιμετώπιση κάθε πληγής. Επίσης, είναι δερματολογικά ελεγμένα και απολύτως κατάλληλα για παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Το σπρέι καθαρισμού πληγών Hansaplast δεν προκαλεί πόνο ή τσούξιμο, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα και δεν λεκιάζει τα ρούχα. Εφαρμόζεται πρώτο ψεκάζοντας επάνω στην πληγή για αποτελεσματικό αντισηπτικό καθαρισμό. Κατόπιν, αφού η περιοχή γύρω απ’ την πληγή στεγνώσει, σκεπάζεται με το κατάλληλο επίθεμα Hansaplast, το οποίο είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Η κρέμα επούλωσης πληγών Hansaplast έχει την ιδιότητα να προστατεύει το τραύμα και να επιταχύνει την επούλωση αποτρέποντας ταυτόχρονα την δημιουργία ουλών. Εφαρμόζεται πριν να βάλουμε το επίθεμα, αλλά και πριν από κάθε αλλαγή επιθέματος. Είναι το ίδιο αποτελεσματική, ακόμη και σε ανοιχτές πληγές.

Μαντήλια όλων των ειδών και μία αλλαξιά ρούχων 

Τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο, το παιδί έχει να αντιμετωπίσει πολλά πράγματα για τα οποία, όταν είναι στο σπίτι, έχει την επιλογή να ζητά τη βοήθεια των γονιών. Για παράδειγμα, μπορεί να τρέξει η μύτη του, να χρειαστεί να πάει τουαλέτα ή να λερωθεί το ρουχαλάκι του καθώς παίζει ή τρώει το κολατσιό του.

Καλό είναι λοιπόν, να έχει πάντα μαζί του χαρτομάντηλα για να σκουπίζει τη μυτούλα του ή να σκουπίζεται όταν τρώει, αφού δεν είναι απίθανο να ντραπεί να ζητήσει από κάποιον άλλο. Επίσης, πρέπει να είναι εφοδιασμένο με μωρομάντηλα για να σκουπιστεί καλά όταν πάει στην τουαλέτα και υγρά μαντηλάκια για τα χέρια, ώστε να μην τρέχει στους νιπτήρες κάθε φορά που έχει πιάσει ένα πόμολο ή κάτι άλλο που χρήζει καλού πλυσίματος των χεριών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καθαρισμός των χεριών είναι μια βασική προληπτική ενέργεια κατά των ιώσεων.

Για την περίπτωση, πάλι, που θα λερωθεί κάποιο ρούχο του, μπορούμε να βάλουμε στην τσαντούλα του μία πλήρη αλλαξιά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το παιδί δεν θα βρεθεί ποτέ στη δυσάρεστη θέση να είναι το μοναδικό στην τάξη με βρώμικο παντελονάκι.

v