Η 13χρονη κόρη μου φοβάται μήπως γίνει ομοφυλόφιλη. Πώς να την βοηθήσω;

Η 13χρονη κόρη μου φοβάται μήπως γίνει ομοφυλόφιλη. Πώς να την βοηθήσω;
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 13 ετών στην εφηβεία και λόγω ενός άρθρου που διάβασε για την ομοφυλοφιλία, της έχει γίνει εμμονή ότι όταν μεγαλώσει ίσως αλλάξει. Ο φόβος της είναι μήπως γίνει κι εκείνη ομοφυλόφιλη. Παρότι της έχω πει πολλά πράγματα συνεχίζει να το σκέφτεται. Πώς μπορώ να την βοηθήσω; Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει η υπέροχη κόρη σας και τα υπέροχα ερωτήματα που θέτει! Είναι τόσο σημαντικό, ιδιαίτερα κατά την αναπτυξιακή φάση της εφηβείας, οι έφηβοι να νιώθουν εμπιστοσύνη να μοιραστούν τις ανησυχίες τους, που ουσιαστικά έχετε ήδη κάνει την πιο πολύτιμη δουλειά μαζί της! Έχετε ήδη δημιουργήσει έναν χώρο που μπορεί να ακουμπήσει τους φόβους και τα ερωτήματα της.

Η κόρη σας ουσιαστικά σας ρωτά εάν ενώ αλλάζει, συνεχίζει να έχει την αδιαπραγμάτευτη αγάπη σας. Σας ρωτά πόσο μπορεί να αλλάξει και ταυτόχρονα να διατηρεί την καλή σχέση μεταξύ σας. Αυτή της η αγωνία εκφράστηκε με αφορμή ένα άρθρο που διάβασε για την ομοφυλοφιλία, χωρίς αυτό να δηλώνει ότι στην πραγματικότητα είναι αυτό που την απασχολεί.

Θα ήταν βοηθητικό, εφόσον θα ταίριαζε και στην ίδια, να της δώσετε το χώρο ώστε να μιλήσει για το θέμα αυτό με έναν ειδικό που δουλεύει με εφήβους. Η δημιουργία μιας άλλης καλής σχέσης εμπιστοσύνης, που ταυτόχρονα θα έχει ένα επιστημονικό υπόβαθρο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα που υγιώς προκύπτουν σε αυτήν τη φάση ζωής, θα ήταν εξαιρετικό βήμα. Και σας επαναλαμβάνω, θέλοντας να καταστήσω σαφές, ότι όλα αυτά και άλλα που θα έρθουν αποτελούν υγιή ερωτήματα.

Η κόρη σας λοιπόν δε χρειάζεται βοήθεια, αλλά φροντίδα, που έχετε απλόχερα να της την προσφέρετε με κάθε τρόπο!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v