4 πολύτιμα tips για μια σχολική χρονιά… στην εντέλεια!

4 πολύτιμα tips για μια σχολική χρονιά… στην εντέλεια!

Κάθε σχολική χρονιά, για να κυλήσει ομαλά χωρίς γκρίνιες και άσκοπες ανακατωσούρες, πρέπει να είναι καλά οργανωμένη. Με λίγα λόγια, εμείς οι μαμάδες (αλλά και οι μπαμπάδες) οφείλουμε να έχουμε σε απόλυτη τάξη τα ρούχα, τα βιβλία και το φαγητό των μικρών μας. Έτσι, θα γλυτώσουμε από καθυστερήσεις ή πρωινούς καβγάδες που μας αναστατώνουν, μας εξαντλούν και μας χαλάνε τη διάθεση.

Οργάνωση της παιδικής ντουλάπας

Το πρόβλημα του πρωινού ντυσίματος είναι ένας βασικός λόγος για καβγάδες και μεγάλες καθυστερήσεις. Μερικές φορές, μάλιστα, δεν αρκεί να προετοιμάζεις τα ρούχα του παιδιού από το προηγούμενο βράδυ, αφού είναι εύκολο να... ξεμείνεις από την αγαπημένη ροζ φόρμα της κόρης σου την ημέρα της γυμναστικής. 

Η λύση που σας προτείνουμε, λοιπόν, είναι απλή και ανέξοδη. Τοποθετήστε στην ντουλάπα του παιδιού κουτιά (ή οτιδήποτε άλλο σας βολεύει) που αναγράφουν την κάθε ημέρα της εβδομάδας και, μαζί με τα παιδιά, διαλέξτε ρούχα για πέντε μέρες!

Οργάνωση του παιδικού γραφείου

Το γραφείο στο παιδικό δωμάτιο είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Συνήθως είναι άνω κάτω, με τα βιβλία, τα τετράδια και την άπειρη γραφική ύλη των παιδιών να βρίσκονται πεταμένα παντού!

Μία καλή πρόταση, λοιπόν, θα ήταν η εξής: κάθε πράγμα έχει τη θέση του! Φροντίστε να εφοδιαστείτε με λογής λογής κουτιά και αποθηκευτικούς χώρους, χαρτόνια και χοντρούς μαρκαδόρους! Κάθε αποθηκευτικός χώρος θα έχει συγκεκριμένη χρήση, η οποία θα αναγράφεται επάνω. 

Δεν είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα υπακούν από την πρώτη μέρα τους νέους... χωροταξικούς κανόνες του σπιτιού, αλλά είναι μια καλή αρχή για να οργανώσουν τα πράγματά τους και το διάβασμά τους. 

Οργάνωση της παιδικής βιβλιοθήκης

Για να είναι το παιδικό δωμάτιο τακτοποιημένο και να διευκολύνει τη συγκέντρωση του παιδιού στο διάβασμά του, είναι βασικό να είναι μαζεμένη η βιβλιοθήκη. Βάλτε τα βιβλία ανά μέγεθος και αξιοποιήστε τα κάτω ράφια για την αποθήκευση των παιχνιδιών. Τα μεγάλα καλάθια ή τα κουτιά θα σας φανούν πολύ χρήσιμα!

Οργάνωση του ψυγείου

Τα παιδιά, έχουν το συνήθειο να ανοίγουν το ψυγείο, να ψαχουλεύουν και τελικά, αφού τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω, να παίρνουν αυτά που... δεν πρέπει να πάρουν! Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις μετά το σχόλασμα του σχολείου και πριν το μεσημεριανό φαγητό ή στο κολατσιό του σχολείου, βάλτε τάξη και στο ψυγείο. 

Μια καλή λύση είναι να έχετε σε ένα κουτί με την ένδειξη «φάε με πρώτο» τα πιο παλιά και ανοιγμένα προϊόντα, ώστε να καταναλώνονται άμεσα. Επίσης, μπορείτε να διαχωρίσετε σε τάπερ ή κουτιά τα τρόφιμα που είναι για το κολατσιό του σχολείου από εκείνα που προορίζονται για το μεσημεριανό ή το απογευματινό της οικογένειας. 

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες ιδέες:

v