Ποια τσάντα ταιριάζει απόλυτα με τον σωματότυπό σας

Ποια τσάντα ταιριάζει απόλυτα με τον σωματότυπό σας

Για να δημιουργήσετε το τέλειο look πρέπει να δώσετε έμφαση στις λεπτομέρειες καθώς, ως γνωστόν, κάνουν την διαφορά! Πριν βγείτε από το σπίτι, λοιπόν, δώστε έμφαση στα πάντα: από τα υφάσματα που θα συνδυάσετε μέχρι την τσάντα που θα κρατήσετε!

Γι' αυτόν τον λόγο θα βρείτε το παρακάτω άρθρο άκρως βοηθητικό, γιατί σας αποκαλύπτει ποια τσάντα ταιριάζει απόλυτα στον σωματότυπό σας.

 

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιον σωματότυπο ανήκετε:

  • Αν η περιοχή του στήθους και της πλάτης είναι αρκετά φαρδιά ενώ προς τα κάτω το σώμα στενεύει, τότε ο σωματότυπός σας είναι «το ανάποδο τρίγωνο».
  • Εάν οι γοφοί σας είναι πιο φαρδιοί από την περιοχή του στήθους και  η μέση σας είναι στενή, τότε ο σωματότυπός σας είναι «το αχλάδι».
  • Αν τα σημεία του σώματός σας έχουν πάνω κάτω το ίδιο μέγεθος, τότε ο σωματότυπό σας είναι «η μπανάνα».

  • Αν η μέση σας είναι πιο φαρδιά από τους ώμους και τους γοφούς σας, τότε έχετε τον σωματότυπο «μήλο»
  • Αν οι  γοφοί και η περιοχή του στήθους έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ενώ η μέση είναι πιο στενή στενή, τότε έχετε τον σωματότυπο «κλεψύδρα».

Οι σχεδιαστές μόδας και οι ενδυματολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατάλληλη τσάντα για κάθε σωματότυπο, είναι η ακριβώς αντίθετη με τον ίδιο τον σωματότυπο. Τι σημαίνει αυτό;

Ανάποδο τρίγωνο

Τραβήξτε την προσοχή των άλλων στην περιοχή της μέσης για να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη εμφάνιση.  Σε μια τσάντα είναι απαραίτητο να δείτε το μήκος και το πλάτος τους λουριού της! Μην επιλέγετε λοιπόν πολύ μικρές ή μεγάλες τσάντες ώμου με χοντρά λουριά. Αλλά προτιμήστε τις μπανάνες, τις τσάντες crossbody και τα clutches.

Aχλάδι

Καμία γυναίκα με αυτόν τον τύπο σώματος δεν θέλει να φαίνεται «παχιά» από την μέση και κάτω για αυτό φροντίστε να τραβήξετε την προσοχή στην περιοχή των ώμων και του στήθους. Το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχετε είναι προσέξετε το μήκος που έχει του λουρί μιας τσάντας να μην είναι κάτω από την μέση. Για αυτό τον λόγο προτιμήστε μπανάνες και τσάντες ώμου στις εξόδους σας.

Μπανάνα

 Eπειδή αυτό το είδος σωματότυπου φαίνεται λίγο «μονοκόμματο», καλό είναι να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε καμπύλες μέσω των αξεσουάρ που φοράτε. Γι’ αυτό προτιμήστε τσάντες μεγάλου μεγέθους, tote και hobo.

Μήλο

Eίναι σημαντικό να τονίσετε τις γραμμές του σώματός σας και για να το πετύχετε πρέπει να δώσετε προσοχή στο μέγεθος και στο σχέδιο της τσάντας. Αποφύγετε τις μικρές τσάντες και προτιμήστε τις μεγάλες με δερμάτινα λουριά.

Κλεψύδρα

Όσες έχετε αυτόν τον τύπο σώματος είστε πολύ τυχερές καθώς σας ταιριάζουν όλες οι τσάντες. Ωστόσο, για να αναδείξετε την σιλουέτα σας προτιμήστε του φακέλους!

Πηγή και φωτογραφίες: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v