3 λαχταριστές λιχουδιές για το πρώτο πρωινό του 2020

3 λαχταριστές λιχουδιές για το πρώτο πρωινό του 2020

Το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς είναι πολύ ξεχωριστό για όλη την οικογένεια. Με αυτές τις εύκολες συνταγές για γρήγορες πίτες, ομελέτες και pancakes θα υποδεχθείτε με νόστιμο τρόπο το 2020, παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σοκολατένια pancakes με φρούτα

Τι θα χρειαστείτε

2 κρόκους αυγών

2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 1/3 του φλιτζανιού γάλα

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ του φλιτζανιού αλεύρι

¼ του φλιτζανιού σκόνη κακάο

2 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder

105 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για την σοκολάτα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

175 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Φρούτα για τη διακόσμηση

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ασπράδια αυγών και συνεχίζεται το ανακάτεμα, ρίχνοντας τελευταία το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το baking powder. Σχηματίζετε μια λακκούβα στη μέση του μείγματος και ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, προσθέτετε την σοκολάτα και αφήνετε το μείγμα να «καθίσει» για 15-20 λεπτά.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσετε να βράσει. Όταν την αφαιρέσετε από τη φωτιά ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο στο τηγάνι και ψήνετε μέχρι να γίνουν τα pancakes. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνετε πάνω τους το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος. Σερβίρετε με φρούτα.

Πηγή: tasty.com

Πουτίγκα ψωμιού με ζαμπόν και τσένταρ

Τι θα χρειαστείτε

Ελαιόλαδο

4 αυγά, μεγάλα

1 ½ φλιτζάνι γάλα πλήρες

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Αλατοπίπερο

340 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

113 γραμμάρια ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ

Τι πρέπει να κάνετε

Αφού προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο.

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γάλα, την μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτετε το ψωμί και το αφήνετε να μουλιάσει για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε το ζαμπόν και το τσένταρ, μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 45-50 λεπτά.

Πηγή: goodhousekeeping.com

Γαλλική ομελέτα με πιπεριές

Τι θα χρειαστείτε

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας νερό

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μια πιπεριά

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

1/3 του φλιτζανιού γέμιση (τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια)

**Τα υλικά αυτά αρκούν για μία μερίδα. Ανάλογα με τα άτομα προσαρμόζετε τις αναλογίες!

Τι πρέπει να κάνετε

Χτυπάτε τα αυγά, το νερό και το αλατοπίπερο σ’ ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Σ’ ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να «κάψει» και προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά. Όσο ψήνετε η ομελέτα, σπρώχνετε με μια σπάτουλα το μείγμα προς το κέντρο του τηγανιού.

Μόλις ψηθεί, προσθέτετε τη γέμιση από τυρί και ζαμπόν, καθώς και την πιπεριά, και με τη σπάτουλα «διπλώνετε» την ομελέτα. Όταν κρυώσει, προσθέτετε κομμάτια ντομάτας και σερβίρετε με σαλάτα.

Πηγή: incredibleegg.org

 

v