Μπορούν οι πολύποδες να επηρεάσουν τη σύλληψη; Πρέπει να τους αφαιρέσω;

Μπορούν οι πολύποδες να επηρεάσουν τη σύλληψη; Πρέπει να τους αφαιρέσω;

Ερώτηση:
Προσπαθώ εδώ και μερικούς μήνες να μείνω έγκυος, έχω κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, όλα είναι οκ αλλά στην σαλπιγγογραφία έδειξε ότι έχω δύο μικρούς πολύποδες στη μήτρα. Μπορεί αυτό να επηρεάσει τη σύλληψη; Πρέπει να τους αφαιρέσω; 
Απάντηση:

Σίγουρα οι πολύποδες μπορούν να επηρεάσουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης-η ηλικία σας είναι τέτοια. Πρέπει να το το τρέξετε, δείτε όμως και όλα τα άλλα: τις σάλπιγγες, τις ορμόνες και το σπέρμα. Βάλτε προτεραιότητες στο τι πρέπει να κάνετε, αλλά μην αργήσετε να προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v