Τα μεγαλύτερα λάθη διακόσμησης που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται κιτς

Τα μεγαλύτερα λάθη διακόσμησης που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται κιτς

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το γούστο είναι υποκειμενικό- και όσον αφορά το σπίτι μας είμαστε ελεύθερες να το διακοσμήσουμε όπως ακριβώς θέλουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια αντικειμενικά λάθη που καλό είναι να αποφεύγουμε καθώς κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται κιτς!

Ομοιομορφία

Κάποτε ήταν της μόδας τα έπιπλα να είναι σετ και σχεδόν ολόιδια μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτό το trend θεωρείται πλέον «παλιακό» και στα όρια του κιτς. Βάλτε λοιπόν λίγο χρώμα στην ζωή σας και δημιουργήστε μια ιδιαίτερη διακόσμηση με ποικιλία σχεδίων και διαφορετικών χρωμάτων και θα μεταμορφώστε το σπίτι σας σ’ ένα μοντέρνο χώρο στον οποίο θα μπορείτε να χαλαρώσετε.

Έπιπλα «κολλημένα» στους τοίχους

Ένα άλλο λάθος το οποίο πρέπει να αποφεύγουμε είναι η τοποθέτηση επίπλων «κολλητά» στους τοίχους. Αυτού του είδους η διακόσμηση μικραίνει τον χώρο και αφήνει ένα τεράστιο κενό στο κέντρο του δωματίου.  

Κιτς φωτιστικά

Και όμως τα φωτιστικά μπορούν να ενισχύσουν την διακόσμηση ενός σπιτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται μοντέρνο, αλλά και να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποφεύγουμε φωτιστικά που είναι υπερβολικά όπως για παράδειγμα οι πολυέλαιοι με κρύσταλλα.

Ψεύτικα λουλούδια και φυτά

Τα ψεύτικα λουλούδια θεωρούνται κακόγουστα και ξεπερασμένα. Ακόμη και αν είναι βολικά επειδή δεν χρειάζονται φροντίδα, χαλούν την αισθητική του χώρου. Προτιμήστε λοιπόν αληθινά λουλούδια και φυτά που δεν χρειάζονται πολύ συχνά πότισμα όπως τα κακτάκια.

Πολλές φωτογραφίες πάνω σε έπιπλα

Σ΄ όλους αρέσουν οι οικογενειακές φωτογραφίες και σε κάθε σπίτι είναι απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης. Αρκεί να μην το παρακάνουμε! Όπως συμβαίνει και με τα κεράκια και τα μπιμπελό, όταν είναι πολλά «πνίγουν» τον χώρο και χαλούν την αισθητική. Αντί να υπερφορτώσετε το δωμάτιο λοιπόν κάντε μια επιλογή από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και σκεφτείτε πιο μοντέρνους τρόπους για να τις αναδείξετε όπως για παράδειγμα στους τοίχους.

Πολλά μαξιλάρια

Τα πολλά μαξιλάρια χαλούν την αισθητική του δωματίου και δεν δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα που σας προσκαλεί να χαλαρώσετε. Παραφράζοντας λοιπόν το γνωστό γνωμικό θα σας πούμε ότι η λιτότητα είναι μισή αρχοντιά!

«Ποδιές» στις κουρτίνες 

Κάποια εποχή ήταν μόδα να βάζουμε «ποδιές» στις κουρτίνες μας. Πλέον θεωρείται ένα από τα πιο ξεπερασμένα κιτς trends που ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα έβαζε στο παλάτι της!

Φωτογραφίες: brightside.me και pinterest.com

v