6 λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα (και τα κάνουν ακόμα και οι έμπειρες νοικοκυρές)!

6 λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα (και τα κάνουν ακόμα και οι έμπειρες νοικοκυρές)!

Για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δούμε τα αγαπημένα μας ρούχα να καταστρέφονται πριν την ώρα τους επειδή τα πλύναμε με λάθος τρόπο, ας δούμε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία. Και πιστέψτε μας, τα συγκεκριμένα τα έχουν κάνει ακόμα και οι πιο έμπειρες νοικοκυρές!

Δεν τηρούμε τις δοσολογίες στο απορρυπαντικό ή το μαλακτικό

Αν νομίζατε ότι λίγες σταγόνες παραπάνω απορρυπαντικό ή μαλακτικό δεν βλάπτουν τα ρούχα, σας ζητάμε να το ξανασκεφτείτε! Ο αφρός που δημιουργείται κρατάει την βρωμιά των ρούχων και την παγιδεύει σε περιοχές που δεν ξεπλένονται καλά, όπως για παράδειγμα το πίσω μέρος του γιακά ή στην περιοχή που ακουμπάει η μασχάλη. Γι΄αυτό και πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στην συσκευασία και να χρησιμοποιούμε την μεζούρα.

Στην περίπτωση που τα ρούχα δεν καθαρίζουν αυξήστε σταδιακά την ποσότητα του απορρυπαντικού!

Πλένουμε τα ρούχα κάθε φορά που τα φοράμε

Οι συχνές πλύσεις καταστρέφουν τα ρούχα πριν την ώρα τους. Αν τα πλένετε κάθε φορά που βγαίνετε έξω, θα χάσουν το χρώμα και την φόρμα τους πολύ γρήγορα. Φροντίστε λοιπόν να βάζετε πλυντήριο 1-2 φορές την εβδομάδα,το πολύ.

Κάνουμε λάθος διαλογή ρούχων

Ξέρουμε ότι πρέπει να προσέχουμε το χρώμα των ρούχων, όταν βάζουμε πλυντήριο. Η λεπτομέρεια ωστόσο, που μας «διαφεύγει» είναι πως πρέπει να προσέξουμε και τον τύπο υφάσματος. Τα fleece για παράδειγμα θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα.

Δεν κλείνουμε τα φερμουάρ

Τα φερμουάρ στα ρούχα θα πρέπει να είναι κλεισμένα πριν το πλύσιμο, ειδάλλως τα «δοντάκια» μπορούν να χαλάσουν εύκολα τ’ άλλα ρούχα.

Πλένουμε τα μάλλινα και τα εσώρουχα στο πλυντήριο

Tα μάλλινα «μαζεύουν» στο πλύσιμο και αυτό γιατί συνήθως τα πλένουμε σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει για τα εσώρουχα και τα μαγιό. Προτιμήστε λοιπόν, να πλένετε στο χέρι αυτού του είδους τα ρούχα ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες στο ταμπελάκι.

Στύβουμε τα βρεγμένα ρούχα πριν τα απλώνουμε

Ο συνδυασμός στριψίματος και στυψίματος των βρεγμένων ρούχων καταστρέφει όσα είναι πολύ ευαίσθητα. Δοκιμάστε να τα σηκώσετε προσεκτικά και να τα στύψετε, ώστε να φύγει το νερό. Ύστερα, ακουμπήστε τα σε μια πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει το επιπρόσθετο νερό. 

 

v