Τα σχολεία ίσως μείνουν κλειστά και μετά το 15ήμερο λόγω κορονοϊού - Τι θα γίνει με το διδακτικό έτος

Τα σχολεία ίσως μείνουν κλειστά και μετά το 15ήμερο λόγω κορονοϊού - Τι θα γίνει με το διδακτικό έτος

Την ώρα που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη χώρα, δημόσια και ιδωτικά (και όλα τα φροντιστήρια), έχουν ήδη αναστείλλει τη λειτουργία τους για ένα τουλάχιστον δεκαπενθήμερο, οι προβλέψεις για την κορύφωση της έξαρσης του κορονοϊού και η ιδιαιτέρως υψηλή μεταδοτικότητα που παρουσιάζουν τα παιδιά, επηρεάζουν εκ νέου τις εξελίξεις.

Με χθεσινές δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών δομών να παραταθεί πέραν των 14 ημερών.

Αν δεν συμβεί αυτό, διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για να μην παραταθεί το διδακτικό έτος, αναφέροντας ενδεικτικά τη μείωση του χρόνου της διδακτικής ώρας από 45 σε 35 λεπτά και την κατάργηση των περιπάτων. Για τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά, θα εξεταστεί και η λειτουργία τους για κάποιες ημέρες κατά την αργία του Πάσχα.

Αν η αναστολή παραταθεί, η υπουργός είπε πως είναι πολύ πιθανό να πάμε σε «επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης.»  

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις πανελλαδικές που είναι η βασική ανησυχία όσων έχουν παιδιά στην Γ’ Λυκείου, δήλωσε πως, αν υπάρξει παράταση της αναστολής οι εξετάσεις ίσως διεξαχθούν αργότερα.

Ταυτόχρονα, έσπευσε να καθησυχάσει τους γονείς μαθητών και φοιτητών που ανησυχούν για το χρόνο και τα μαθήματα που χάνονται, τονίζοντας πως «ξεκινά τις επόμενες ημέρες με έμφαση τους μαθητές τρίτης λυκείου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά στήνεται η διαδικασία και για τους υπόλοιπους μαθητές. Είμαστε σε επαφή και με τα πανεπιστήμια τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.»

Για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η υπουργός δήλωσε ότι εξετάζεται, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο της ματαίωσής τους.

v