Όταν τα παιδιά δεν πρέπει να αγκαλιάζουν τους παππούδες,τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Όταν τα παιδιά δεν πρέπει να αγκαλιάζουν τους παππούδες,τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Αυτές τις ημέρες εκτός απ' το μόνιμο άγχος και φόβο που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με τη δύσκολη πραγματικότητα που έχει η ζωή σε καραντίνα. 

Για τους περισσότερους από μας είναι άθλος να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι, απομονωμένα από τους φίλους τους και συν τοις άλλοις να προσπαθούμε να τα πείσουμε να διαβάζουν. Αλλά είμαστε μαμάδες και είμαστε συνηθισμένες στα «δύσκολα».

Αυτό που δεν θα περίμενα ποτέ ωστόσο, είναι πόσο δυσβάσταχτο είναι να μην μπορείς να δεις τους γονείς σου, από φόβο μην είσαι θετικός στον ιό και τους τον μεταδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά φυσικά, που τους λείπουν οι παππούδες τους.

Υπάρχει μια ομάδα στο facebook που λέγεται «Μένουμε Στο Σπίτι», και σ' αυτή μια χρήστης έκανε μια πολύ τρυφερή ανάρτηση για το πώς η ίδια και οι κόρες της βιώνουν αυτή την απομάκρυνση από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και πιστεύω πως αξίζει να διαβαστεί.

Είναι σημαντικό να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα, όμως δεν είναι εύκολο να μην μπορείς να δεις τους γονείς σου και τα παιδιά σου τους παππούδες τους. Και όπως πολύ σωστά λέει και αυτή η μαμά «πόσα πράγματα θεωρούμε δεδομένα θεέ μου...»

 

v