Μους λεμόνι κι ακόμη 4 τρόποι να μη μυρίζει το στόμα σας σκόρδο

Μους λεμόνι κι ακόμη 4 τρόποι να μη μυρίζει το στόμα σας σκόρδο

Η σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα της εποχής και συνοδεύει κάθε τραπέζι που απαρτίζεται από λαχταριστά νηστίσιμα και θαλασσινά. Το ίδιο αγαπημένο, βέβαια, είναι και το τζατζίκι με το οποίο συνοδεύουμε ανελλιπώς τα κρεατικά και τα ψητά μας. Ο κοινός παρονομαστής τους είναι, φυσικά, το σκόρδο, το οποίο αφήνει τη γνωστή ανυπόφορη μυρωδιά στην αναπνοή μας, βγάζοντάς μας την απόλαυση ξινή. Κι όμως, υπάρχουν απλοί, αλλά και απολαυστικοί τρόποι να απαλλαγούμε απ’ αυτήν πριν καν σηκωθουμε απ’ το τραπέζι.

Μήλο, χυμός λεμονιού και πράσινο τσάι

Τα τρία καλύτερα αντίδοτα όταν η αναπνοή μας μυρίζει σκόρδο, είναι το μήλο, ο χυμός λεμονιού και το πράσινο τσάι. Το ίδιο ένζυμο που κάνει τη σάρκα του μήλου να μαυρίζει μετά από λίγη ώρα, είναι κι εκείνο που εξουδετερώνει τις ουσίες που κάνουν το σκόρδο να μυρίζει έτσι. Κάπως έτσι λειτουργούν και τα οξέα του λεμονιού, ως αποτελεσματικό αντίδοτο στην αλισίνη που απελευθερώνεται όταν λιώνουμε το σκόρδο. Όσο για το πράσινο τσάι, είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες υπερκαλύπτουν τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Αν τώρα, έχετε φιλέψει κάποιους και η σκορδαλιά σας ήταν ακαταμάχητη, μπορείτε να τους βοηθήσετε να σβήσουν την κάψα και τη μυρωδιά είτε με ένα δροσερό επιδόρπιο είτε με ένα θρεπτικό κρύο ρόφημα

Μους γιαουρτιού με λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτάκι γάλα εβαπορέ ζαχαρούχο

Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Μπισκότα τύπου digestive ή cookies λεμονιού



Τι κάνουμε

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε τη μους μας σε μπολάκια ή ποτήρια, σπάζοντας μέσα κομμάτια μπισκότου.

Αρωματικό ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

1 λίτρο νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

Τι κάνουμε

Πλένουμε καλά τα φύλλα του μαϊντανού.

Βράζουμε 250 ml νερό, ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό και αφήνουμε για μερικά λεπτά να πάρει το νερό όλα τα αρώματα και τα συστατικά του.

Στύβουμε το λεμόνι και τεμαχίζουμε τη φλούδα σε μικρά κυβάκια.

Σε μια κανάτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, τις λεμονόφλουδες, τον χυμό λεμονιού και το αφέψημα του μαϊντανού.

Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να «ξεκουραστεί» και ύστερα το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

v