Έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη: Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο

Έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη: Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο

Το ευοίωνο νέο της ημέρας μας έρχεται από έναν Έλληνα γιατρό που ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στο νοσοκομείο Columbia και αφορά το εμβόλιο του κορονοϊού που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή, πριν την εμφάνιση της πανδημίας που απειλεί εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη.

Ο επεμβατικός καρδιολόγος Δημήτρης Καρμπαλιώτης του νοσοκομείου Columbia, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV πως τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο το εμβόλιο θα μπορεί να είναι έτοιμο για να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών.

Μάλιστα, μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης τονίζοντας την αυτοθυσία όλων των γιατρών, ενώ υπολογίζει πως ο αριθμός των νεκρών θα είναι λιγότερος από τους αρχικούς υπολογισμούς (οι οποίοι κάνουν λόγο τουλάχιστον για 100.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Γίνονται οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου

«Ποτέ στην ιστορία των επιδημιών ή των λοιμωδών νοσημάτων δεν είχαμε απομονώσει το γονιδίωμα, τις πρωτεΐνες και τα διάφορα συστατικά του ιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα από τα πρώτα περιστατικά καταφέραμε και βρήκαμε όλα αυτά τα στοιχεία.

Ήδη οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου γίνονται και από ομάδες ερευνητών στις ΗΠΑ καθώς και από ευρωπαϊκές και ασιατικές ομάδες. Πιστεύω ότι το εμβόλιο θα μπορέσουμε να το έχουμε έτοιμο είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο και θα μπορεί να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καρμπαλιώτης.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες φαρμάκων

«Σε ότι αφορά τα φάρμακα υπάρχουν τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά τα υπάρχοντα (όπως χλωροκίνη) που σχετίζονται με άλλες νόσους και δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες ακόμα και στο δικό μας νοσοκομείο. Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί μόνος του ουσίες όπως είναι η χλωροκίνη και η κολχικίνη καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν και η χορήγησή τους πρέπει να γίνεται με στενή παρακολούθηση.

Η δεύτερη κατηγορία είναι τα αντιικά φάρμακα κατά του κορονοϊού που αναπτύσσονται και πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα θα έχουμε κάποια πρώτα δείγματα.

Η τρίτη κατηγορία αφορά ανοσοθεραπείες με αντισώματα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να πάρουμε τα αντισώματα από το αίμα τους και να τα χορηγήσουμε στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό.

Όλα αυτά που περιέγραψα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα.»

Πηγή: ethnos.gr

 

v