H άλλη όψη του θηλασμού: μια μαμά σπάει την σιωπή της!

H άλλη όψη του θηλασμού: μια μαμά σπάει την σιωπή της!

Ο θηλασμός είναι από τις πιο όμορφες εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας. Η αίσθηση του να ταϊζεις το μωρό σου και η γαλήνη που σου προσφέρει η διαδικασία δεν μπορεί να περιφραφεί με λόγια. Ωστόσο, δεν είναι εύκολος για όλες τις γυναίκες... Κάποιες ενώ θέλουν να θηλάσουν, δεν μπορούν - κι αυτό είναι κάτι που τις πληγώνει. Όπως ακριβώς συνέβη και με αυτή τη μαμά που όχι μόνο δεν φοβήθηκε να μιλήσει γι' αυτό, αλλά τόλμησε να τραβήξει και μια φωτογραφία η οποία σου κόβει την ανάσα.

«Μου αρέσει να βλέπω γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει, να κρατούν τα μωράκια τους στην αγκαλιά τους και παράλληλα να τα θηλάζουν, δείχνοντας τόσο χαρούμενες.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η δική μου πραγματικότητα. Η δική μου είναι αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία... Όσο και αν προσπαθώ να είμαι δυνατή και να κρύψω αυτό που νιώθω δεν μπορώ! Για μένα ο θηλασμός είναι δύσκολος!

Μπορεί να φταίει ότι δεν ότι δεν έχω αρκετό γάλα, ότι το σώμα μου δεν μπορεί να δώσει στην κόρη μου αυτό που έχει ανάγκη - ή ότι μπερδεύεται επειδή της δίνω και μπουκάλι. Για μένα όλη αυτή η διαδικασία είναι αβάσταχτη. 

Σήμερα δεν έχω κοιμηθεί, η κόρη μου δεν τρώει και κλαίει. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου. Προσπαθώ για μένα και το παιδί μου. Ελπίζω να τα καταφέρω.»

Η ανάρτηση αυτή στο instagram συγκέντρωσε πολλά likes και σχόλια, με πολλές γυναίκες να ταυτίζονται και να προσπαθούν να δώσουν δύναμη στη νέα μαμά. Η ίδια φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα και ενημερώνει τους followers της για την πρόοδο που έχει κάνει.

Ο θηλασμός πράγματι είναι μια μοναδική και υπέροχη εμπειρία όμως δεν είναι εύκολος για όλες γι' αυτό ας μην κρίνουμε κι ας στηρίζουμε αυτές τις γυναίκες όσο τον δυνατόν περισσότερο.

 

 

v