Από τότε που τα δίδυμα άρχισαν να στέκονται στα πόδια τους δεν κοιμούνται στην κούνια τους. Τι να κάνω;

Από τότε που τα δίδυμα άρχισαν να στέκονται στα πόδια τους δεν κοιμούνται στην κούνια τους. Τι να κάνω

Έχω δίδυμα που είναι τώρα 10 μηνών. Μέχρι 8 μηνών κοιμόντουσαν στην κούνια από τότε όμως που άρχισαν να σηκώνονται και να στέκονται στα πόδια τους δεν κοιμούνται με τίποτα στην κούνια τους παρά μόνο στα ριλάξ τους όλο το βράδυ. Εάν πάω να τα βάλω να κοιμηθούν στην κούνια ξυπνάνε και κλαίνε ασταμάτητα. Τι μπορώ να κάνω για να τα μάθω να κοιμούνται πάλι στην κούνια τους; 

Αγαπητή αναγνωστρια,

Θερμά συγχαρητήρια!! Να χαίρεστε τα όμορφα μωρά σας και να σας χαίρονται κι εκείνα! Με τη γέννηση τους γεννιόνται καθημερινά πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το μεγάλωμα τους και πώς μπορείτε να τα φροντίσετε με τον καλύτερο τρόπο. 

Είναι πολύ σημαντικό που είχατε ήδη καταφέρει να κοιμούνται στην κούνια τους. Καθώς η ανάπτυξη προχωρά, είναι σύνηθες όταν γίνεται ένα αναπτυξιακό άλμα, να υπάρχει για κάποιο διάστημα μια είδους αποδιοργάνωση στα παιδιά. Δηλαδή ακόμη και βήματα τα οποία είχαν κατακτήσει για κάποιο χρονικό διάστημα μοιάζει να τα χάνουν και να λειτουργούν διαφορετικά. 

Έτσι λοιπόν, στη φάση αυτήν κατέκτησαν το να ελέγχουν το σώμα και το βάρος τους και αποδιοργανώθηκε ο ύπνος τους. Με υπομονή και επανάληψη, συνεχίζετε καθημερινά να προσπαθείτε να τα βάλετε στην κούνια, ακόμη και εάν ξυπνούν. Κατανοώ ότι αυτό είναι δύσκολο και οι αντοχές πολλές φορές στενεύουν, ωστόσο με καλή πίστη θα το καταφέρετε.

Έχετε κάνει ήδη υπερβάσεις ακόμη πριν τη γέννηση τους! Με τη δύναμη σας λοιπόν θα προχωρήσετε και το θέμα αυτό με φροντίδα!

Να σας ζήσουν!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v